Video: Hoeveel eiwitten per dag?

Hoeveel eiwitten heb jij per dag nodig. Ik merk vaak op de praktijk dat mijn lieve klanten te weinig eiwitten per dag eten. Waardoor ze honger gevoel hebben, te snel afvallen of niet aan kunnen komen. Dit is puur dat ze te weinig eiwitten eten.

In deze video vertel ik je er alles over.

Eiwitten zijn als de bouwvakkers van je lichaam, altijd hard aan het werk om te zorgen dat alles soepel verloopt. Maar waarom zijn ze zo belangrijk?

Spierkracht en Herstel: Eiwitten zijn cruciaal voor de opbouw en reparatie van je spieren. Of je nu in de sportschool staat of niet, sterke spieren zijn essentieel voor je dagelijkse activiteiten.

Immuunverdediging: Eiwitten helpen je lichaam om zichzelf te beschermen tegen ziekteverwekkers. Ze vormen de basis van antilichamen, de soldaten van je immuunsysteem.

Transport en Opslag: Ze fungeren als transportmiddel voor voedingsstoffen en zuurstof in je bloed. Sommige eiwitten slaan belangrijke moleculen op.

Structuur en Ondersteuning: Ze vormen structurele componenten in je lichaam, zoals collageen voor je huid en botten.

Maar hier is de kicker: je lichaam kan eiwitten niet opslaan zoals vetten. Dus elke dag heb je een constante aanvoer nodig.

Het ding is, de meeste mensen krijgen eigenlijk niet genoeg eiwitten binnen.

Hoeveel heb jij nodig? Bereken het zo: Lichaamsgewicht (kg) x 0,8 + 20.

En als je wat kilo’s wilt verliezen, vermenigvuldig je dat getal met 1,2.

Dus laten we wat meer eiwitten op ons bord leggen en aan die lichaamsdoelen werken!

Leave a Comment