yoga bij het meer in Noorwegen

Depressie komt van uit de darmen

Depressies kunnen voor 60-70% vanuit de darmen komen

Daarom is het zo belangrijk om de derde stap van de 3-stappen herstel formule van Body Love in acht te nemen.

Ga echt naar buiten als je gestresst bent, depressief bent of pijn in je lichaam hebt. Als je lichaam pijn heeft, en zeker bij spijsverteringsklachten, geeft dit zoveel stress dat het echt ontlasting nodig heeft.

Als ik mensen behandel met depressie, beginnen we eerst met de darmen, want 80% van onze gezondheid komt vanuit de darmen. Vaak lost een deel van de depressie dan op, of verdwijnt helemaal, vooral als er te weinig tryptofaan en serotonine in de darmen wordt aangemaakt.

Mijn klanten mogen pas naar bed gaan als ze zich gelukkig of blij voelen. Ook tijdens een depressie kun je blij zijn, lachen en plezier maken. Ondanks dat je je van binnen rot voelt, verdwijnt dat gevoel dan even op de achtergrond.

Je kunt je zo rot voelen dat je alleen maar op bed wilt liggen, niet naar buiten wilt komen, en alleen wilt zijn. Maar zelfs in die stilte verdwijnen je gedachten niet. Je hoofd staat niet stil, zelfs als je slaapt, gaan ze maar door. Van die stomme gedachten zoals “mijn muur is blauw” of “de planten staan buiten”, gedachten die echt nergens op slaan.

Mijn klanten hebben echt nergens zin in, ik weet het. Toch moeten ze van mij dit elke dag doen. Wat ze daarnaast doen, maakt niet uit. Maar dit is wat het lichaam nodig heeft om gelukshormonen aan te maken en tot rust te komen.

✅10.000 stappen lopen per dag (na 6.000 stappen maak je endorfine aan).
✅ Naar buiten de natuur in, groen en de natuur kalmeren je. Buitenlucht geeft meer zuurstof aan de hersenen, wat de productie van serotonine kan verhogen (een neurotransmitter die je stemming verbetert en stress vermindert).
✅ 30 minuten yoga; strekken en rekken kalmeren het lichaam en reduceren ontstekingen.
✅ 1 uur meditatie; juist 1 uur om die stressgedachten te kalmeren.

Het heeft tijd nodig, maar voeding, mindset en beweging helpen. De natuur geneest.

Kijk hier voor het Body Love Story Academie als je nu echt eens je lichaam wilt gaan genezen en eens af wilt van al je ellende. of mail mij naar janneke@jannekedeboer.nl

-x- & heel veel liefs, 
Janneke

Leave a Comment