Ontgift je Lichaam, Omarm Vitaliteit: Hoe reinig je je lever

Waarom is de lever zo belangrijk en hoe kun je hem reinigen?

De lever is een vitaal orgaan en hij heeft om en nabij wel 1400 functies. Het is het grootste inwendige orgaan en bevindt zich rechtsboven in de buikholte, onder het middenrif en naast de maag, darmen en galblaas.

Deze 1400 functies kunnen in 8 hoofdfuncties worden onderverdeeld:

De lever speelt een cruciale rol in de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten. Het reguleert de bloedsuikerspiegel door glucose op te slaan of vrij te geven en het produceert en reguleert cholesterol en triglyceriden.

Je lever en je spijsverteringskanaal (je darmen) worden door de jaren heen aardig overbelast. Om je lichaam gezond te krijgen is het van groot belang dat jij je lever en je gehele lichaam gaat ontgiften.

Ontgiften is belangrijk omdat het helpt schadelijke stoffen uit je lichaam te verwijderen, je leverfunctie te verbeteren en je algehele welzijn te bevorderen. Een goed functionerende lever ondersteunt een efficiënte stofwisseling, hormoonbalans en een sterk immuunsysteem.

Op het moment dat jij je lichaam goed gaat verzorgen en goed gaat schoonmaken door je lever te ontgiften, krijg je dit er al snel voor terug: meer energie, betere spijsvertering, helderdere huid, gewichtsverlies, verbeterde mentale helderheid, betere slaap, versterkt immuunsysteem.

HOE doe je dit?

Het is echt belangrijk om te weten dat ik geen voorstander ben dat jij zelf aan de slag gaat met een leverreineging. Ik heb te vaak gezien dat dit mis gaat, omdat je eigenlijk niet weet wat je aan het doen bent. Mensen denk vaak dat het allemaal geen kwaad kan wat we met ons lichaam doen. Niets is minder waar. Als je door slecht voedsel jezelf ziek kan maken, kan te veel van het goede ook slecht gaan. 

Het is wel echt super fijn dat de meeste mensen het licht hebben gezien en zich meteen helemaal vol goede moed op het gezonde leven storten. Alle diëten tegelijk gaan doen, en alle superfoods tegelijk gaan nemen en dan uiteindelijk alleen op supplementen en superfoods leven. Dat laatste is niet de bedoeling. Zie mijn video over hoeveel supplementen je nodig hebt.

Afijn, zo is het ook met het reinigen van je lever. Het kan soms echt heel snel en hard gaan en dat je veel detox symptomen krijgt, zoals hoofdpijn, je ellendig voelen, depressies, maar ook kan je gal- en leverstenen uitlokken (en dat wil je niet hebben).

Dus ik vertel je een beetje waar je aan kan denken om je lever te reinigen. Maar echt, doe het onder begeleiding.

Om de lever en spijsvertering te reinigen, heeft je lichaam rust nodig om alle gifstoffen uit je lichaam te krijgen (ps als je meer wilt weten hoe je lever werkt, ik heb het allemaal beschreven in mijn boek). Dit doen we door hem niet te gaan overbelasten. Dus we halen alle stoffen uit de voeding die even belastend zijn.

Je begint je dag met water met citroen, 30 minuten na dit glas neem je een vol glas bleekselderijsap (Bleekselderijsap helpt toxines uit je lichaam te verwijderen, ondersteunt de leverfunctie en reinigt het spijsverteringskanaal). Dit kan je allemaal wel al doen zonder begeleiding.

Vervolgens ga je 2 weken lang alleen maar groenten en fruit eten, heel veel water (2L), gember sapjes, tarwegras sapjes, bewegen en leverreinigende kruiden thee drinken.

Na deze twee weken is het belangrijk om je lichaam extra te ondersteunen om de gifstoffen uit je lichaam te krijgen door middel van massages, sauna en het liefst je lichaam laten cuppen door @natuurlijkjij.

Ontdek de revolutie in je gezondheid in de Body Love Story Academie! We starten onze reis met een krachtige ontgifting van je lichaam. Gedurende twee weken omarmen we de helende kracht van selderijsap in de ochtend, gevolgd door een dag vol groenten en fruit, verrijkt met ondersteunende paardenbloemthee. Voel je verbazingwekkend schoon terwijl je lichaam zich ontdoet van gifstoffen die je jarenlang hebben belast. Maar daar blijft het niet bij! Na deze transformerende periode van ontgifting, verwennen we je met een verkwikkende 30-minuten cupping sessie, geleid door de experts van @natuurlijkjij. Dit alles is inbegrepen in de prijs, want jouw welzijn is onze prioriteit. Bereid je voor op een reis naar totale gezondheid en vitaliteit met de Body Love Story Academie!

Als jij gelooft dat jouw lichaam het waard is, laten we er dan samen voor gaan en omarmen we jouw lichaam als nooit tevoren.

START HIER JOUW TRANSFORMATIE

-x- en heel veel liefs, Janneke

Leave a Comment