Lactoferrine: het natuurlijke wapen tegen ontstekingen in je lichaam

Lactoferrine kan je gezondheid helpen. wandel je ontstekingen weg. 

Je hebt het woord misschien al eens horen vallen in de wandelgangen, maar wat is het, wat doet en waarom moet je wandelen voor dit stofje?

Wat is Lactoferrine?

Lactoferrine is een multifunctioneel eiwit en een essentieel onderdeel van je aangeboren immuunsysteem*. Het stofje komt van nature voor in moedermelk bij zoogdieren, dus ook in de moedermelk van onze mooie lieve vrouwen (het is niets voor niets wonderspul wat uit die borsten komt ☺️). Het komt dus ook voor in koemelk (en nee, nou niet allemaal direct koemelk gaan drinken). Lactoferrine is een ijzerbindend glycoproteïne met daarin (en nu komt het wondertje al naar boven) een krachtige werking tegen bacteriën, virussen en bij het reguleren van ontstekingen (het heeft een antibacteriële, anti-oxidatieve, antiparasitaire, antivirale en anticarcinogene werking).
Het remt pathogenen en activeert andere enzymen om de restanten van pathogenen op te ruimen. (GEWELDIG TOCH?) Pathogenen zijn ziekmakers in je lichaam en die wil jij daar niet hebben. Dus Lactoferrine remt je ziekmakers, zodat ze zich niet kunnen vermenigvuldigen en ruimt ze nog op ook. TOP.

Okay, dit is dus wat het stofje is.

Wondermiddel 

Helaas is het niet goedkoop 😳. Maar het is zo effectief dat ik het eigenlijk bij al mijn klanten wil inzetten. Dit omdat het bacteriën maar ook virussen kan doden (dit kan een antibiotica niet eens, die doodt alleen bacteriën) en het remt ontstekingen. Alleen al voor deze drie punten kan ik het eigenlijk bij al mijn klanten inzetten. Maar daarnaast doet het nog heel veel meer. Zo versterkt het ook nog eens je immuunsysteem (handig bij auto-immuunziekten en allergieën), zorgt het voor betere ijzeropname, bevordert het de wondgenezing (ideaal voor bij eczeem, acne, psoriasis en andere huidaandoeningen), vermindert het oxidatieve stress en zorgt het voor gezondere veroudering.
Okay. Nu ben jij natuurlijk meteen aan het googelen waar je dit product kan kopen of dat je ergens moedermelk kan vinden. Nu denk je misschien “jaghhhh”. Nou, ik kan je vertellen dat de beste en gezondste melk voor de mens die van je moeder is. En nu denk je helemaal “JAGHHH”. Klopt, want melk is ook bedoeld voor iemand die zoogt. Dus voor baby’s en niet voor volwassenen.
Maar je wil dit fantastische spul natuurlijk wel gebruiken nu je dit zo leest, ook omdat je zag dat ik het bij AL mijn klanten wil inzetten. Klopt, maar mijn klanten zijn vaak ook heel erg ziek. Dus stop nu maar met googelen ☺️
Maar blijf nog eventjes bij mij, ik maak even een stap naar wanneer jij aan het eten bent, en daarna ga ik je echt vertellen hoe jij zelf dit stofje kan aanmaken. Juist, dit kan jij geheel zelf en nee, je hoeft er niet zwanger voor te worden of wat dan ook. Ook mannen kunnen dit stofje aanmaken.

Als jij eet, maak je ontstekingen aan in je lichaam.

Wat zeg ik nou, zelfs als je gezond eet is het eigenlijk niet goed voor je? Klopt helemaal. Op het moment dat wij eten moet jouw spijsverteringssysteem aan, en geloof mij, dat wil hij niet. Hij is echt lui (een luie vent, sorry mannen). Deze man wil helemaal niks doen maar alleen maar lekker op de bank hangen en zijn Nintendo Super Mario-games spelen. En als hij dan al iets moet doen, dan het liefst met de minste moeite en energie. Zelfs koken kost te veel moeite, laat staan er kruiden bij doen. Laatst vertelde een vriend van mij dat hij zo’n hekel heeft aan koken dat alles in de keuken energie kost. Dus twee verschillende kruiden in een gerecht doen kost al moeite en daar wordt hij helemaal boos en chagrijnig van. 🙈😂 De lieverd, het mag, ieder zijn ding. Ik heb het zelf met vuilnis weggooien: verschrikkelijk vind ik het 🤷🏻‍♀️. Afijn, ik dwaal af.
Je begrijpt mijn punt. Zo is jouw spijsvertering ook; hij wil niks doen. Maar waarom vraagt ie dan om eten, zou je denken hé? Nou, dat is hij niet hoor, dat is je grote baas 🧠, die zegt: er moeten weer voedingsstoffen naar binnen om de machine goed te laten draaien.

AFIJN; Als jij dus eet, moet je spijsvertering aan, en zodra jij je mond opendoet en iets in je mond stopt slaan alle stoppen door in je spijsvertering en is er giga en regelrechte STRESSSSSSSS. En zoals we allemaal weten, is stress niet goed voor ons. Gek hé, dat gezond eten goed voor ons is, maar direct ook iets slechts oplevert. Daarom zijn mensen die de hele dag eten eigenlijk overstresst 😊.
Daarnaast moet ons immuunsysteem meteen aan om alle ziekmakers die met de voeding meekomen direct te elimineren en af te doden (dit kost ook weer energie). Dus je moet eten om meer energie binnen te krijgen, maar omdat al dat verwerken energie kost, zijn we nog niet klaar. Naast stress en ziekteverwekkers brengt eten ook vrije radicalen mee (ook niet handig), hiervoor heb je weer antioxidanten nodig. En nu komt de klap op de vuurpijl, als we eten krijgen we ontstekingen. 😱 Puur door te eten krijg je dit.

Ontstekingen omdat je eet

Postprandiale ontstekingsreactie noemen we dit; (PPIR) het is een ontstekingsreactie die optreedt na het eten van een maaltijd. Wanneer we voedsel eten, veroorzaakt dit een tijdelijke stijging van de bloedsuikerspiegel en een verhoogde activiteit van het immuunsysteem om het voedsel te verteren. Dit kan leiden tot een tijdelijke ontstekingsreactie in het lichaam. 😱 (bizar he)

Loop je lactoferrine aan.

Nu hoop je natuurlijk dat ik zeg: koop meteen een pot Lactoferrine. NOPE. Nog steeds niet. Ik zeg wederom: ga lopen. ☺️😂. Ja, lopen is toch zo ontzettend goed voor je, dat wil je niet weten. Van lopen word je vrolijk! Daarvoor moet je wel eerst 6000 stappen zetten want pas na de 6000e stap maak je Endorfine (je gelukshormoon) aan, en je merkt dat echt. Ineens word je blij en vrolijk en wil je nooit meer naar huis (dit is wel als je de 6000 stappen achter elkaar zet en niet verdeeld over de dag). Maar als jij gaat lopen VÓÓR de maaltijd, hahaha, dan gebeuren er wonderen!

Verklein je postprandiale ontstekingsreactie

Bewegen helpt de postprandiale ontstekingsreactie te verkleinen. Hoe zit dit? Beweging helpt bij het verminderen van ontstekingen door de productie van ontstekingsremmende stoffen in het lichaam te verhogen. Studies hebben aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging kan bijdragen aan een vermindering van ontstekingsmarkers zoals C-reactief proteïne (CRP) en interleukine-6 (IL-6). (Heel technisch en kan je weer vergeten). Begrijp je al waar ik heen ga? Door beweging maakt het lichaam de stof lactoferrine aan. En in plaats van 6000 stappen zoals bij Endorfine is 10 minuutjes lopen vóór de maaltijd al genoeg om Lactoferrine aan te maken!🎉🎉🎉

Dus als jij VÓÓR de maaltijd beweegt, heb jij dus al lekker veel lactoferrine aangemaakt in je lichaam en help jij dus je lichaam om de postprandiale ontstekingsreactie te verkleinen. Hoe simpel en geweldig is dit?

Daarnaast helpt bewegen ook nog met het volgende bij je maaltijd:

 1. Het helpt bij de vertering en absorptie van voedsel.
 2. Het helpt je bloedcirculatie verhogen (waardoor voedingsstoffen sneller worden afgevoerd en afgebroken).
 3. Dit helpt weer voorkomen dat voedsel zich ophoopt in de darmen (wat ook weer kan leiden tot ontstekingen)LET OP!!!! Het is wel belangrijk om te weten dat het advies is om te bewegen, niet om te sporten voor de maaltijd. Met beweging bedoel ik dus een wandeling. Dit helpt de bloedcirculatie te verhogen en de spijsvertering te verbeteren

Conclusie: 
 1. Wanneer we eten krijgen we er eigenlijk allemaal gekke bijwerkingen van 😱, stress, vrije-radicalen en ontstekingen.
 2. Om die ontstekingen te remmen moeten we heerlijk voor de maaltijd wandelen.
 3. Als we bewegen maken we een super wondermiddel aan, namelijk lactoferrine, wat onder andere ontstekingen remt.

Simpel toch. Ik zou zeggen: ga lekker wandelen. Wil je nou toch echt een potje kopen. Dan geef ik verderop advies met het enige product waarmee ik werk

Lactoferrine helpt bij het volgende;

 • Het kan helpen bij het stimuleren van het immuunsysteem en het bevorderen van de natuurlijke afweer tegen infecties.
 • Het heeft antibacteriële, antivirale en antischimmel eigenschappen en kan helpen bij de bestrijding van verschillende soorten ziekteverwekkers.
 • Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van wondgenezing.
 • Het kan helpen bij het verbeteren van de opname van ijzer en kan daarom nuttig zijn bij de behandeling van ijzertekorten.
 • Het kan helpen bij het verminderen van oxidatieve stress en kan daarom bijdragen aan een gezonde veroudering.
 • Het kan helpen bij het reguleren van het immuunsysteem en kan daarom nuttig zijn bij de behandeling van auto-immuunziekten en allergieën.
Ik werk alleen met de lactoferrine van RP Sanitas Humanis omdat deze echt werkt, bij de andere merken heb ik gewoon niet zo’n goed resultaat als bij dit merk. Daarnaast heeft dit merk er nog een extra kruid in gedaan, Guggul. Dit werkt versterkend voor de lactoferrine. Daarnaast is het product hypoallergeen en je kan lactoferrine zelfs gebruiken als je lactose intolerant bent. Super toch.

Ontlastingsonderzoek
In je poep meten we je lactoferrine, dit maakt je afweer zwaktes inzichtelijk en geeft een duidelijke indicatie voor een te starten therapie bij ontstekingen en immuundeficiënties. Handig he, die poep van jou. Lees hier meer over het ontlastingsonderzoek.
Nou, dit was het voor dit schrijven.
Laat je mij weten hoeveel jij nu gaat wandelen?
Liefs Janneke
P.S. Wil je weten hoe we jouw ontstekingen in je darmen kunnen reduceren? Vraag dan een vrijblijvend consult aan bij mij.
*Het aangeboren immuunsysteem is het deel van ons lichaam dat ons beschermt tegen ziekteverwekkers zoals bacteriën en virussen. Het is aangeboren en reageert snel op indringers zonder dat we eerst ziek moeten worden. Het bestaat uit verschillende soorten cellen en moleculen die ons beschermen tegen ziektes.