Hoe ben ik aan al mijn kennis gekomen

Hoe ben ik aan al mijn kennis gekomen?

Studeren, studeren en nog eens studeren. En heel veel ervaring opdoen en leren van anderen.

Tijdens mijn studie aan de kunstacademie kwam ik er al achter dat er niet echt een droogbrood in te verdienen was. Kunstgeschiedenis vond ik fantastisch, en daardoor ben ik gaan studeren voor docent geschiedenis (toen waren er al docenten tekort). Bij mijn afstuderen waren er te veel docenten en kwamen er op één vacature 90 sollicitanten af. Dat was geen succes. Voor de klas staan vond ik eigenlijk ook niet helemaal mijn ding. Lesgeven vond ik heerlijk en leerlingen iets bijbrengen vond ik geweldig. Maar het opvoeden, politieagent zijn en werken in het onderwijssysteem waren niet mijn passie. En dan hebben we het nog niet eens over alle eisen van de ouders gehad 🙈.

Twee studies door elkaar

In de tussentijd kwam ik het boek van Jason Vale ‘7lbs in 7 days’ tegen. Het idee dat je je lichaam kunt helen door voeding? Dat was nieuw voor mij. Ik was altijd al geïnteresseerd in genezing van het lichaam, maar wilde nooit medicijnen gaan studeren. Ik wilde het lichaam bestuderen en helen, geen pilletjes leren voor kwaaltjes. Nu kwam ik iets tegen dat uitging van het genezende vermogen van het lichaam door voeding. Mind blowing. Ik googelde wat en kwam uit op Orthomoleculaire therapie. Er was een open dag en die zaterdag zat ik in de schoolbanken zonder enig idee van wat ik ging doen (ik begon aan deze studie tijdens mijn eind jaar van geschiedenis, dat was pas druk). Ik kon het woord zelfs niet eens uitspreken. Na de studie opende ik mijn praktijk en ontdekte ik dat ik nog veel kennis miste. Ik was alleen maar vitaminepillen aan het voorschrijven en dacht dat dit anders moest. Zo kwam ik uit bij fytotherapie, de kruidenleer waarbij je westerse kruiden gebruikt in de vorm van thee en tincturen om mensen te helen. Het werkt geweldig. Dat één kopje thee per dag al kan helpen bij alle overgangsklachten was voor mij overtuigend.

80% komt vanuit je darmen

Maar er ontbrak nog steeds iets. Als 80% van onze gezondheid vanuit de darmen komt, dan moest ik eigenlijk wel een darmtherapeut worden. Zo belandde ik weer in de schoolbanken voor een 3-jarige darmopleiding. Tegelijkertijd volgde ik een studie uit Engeland die puur over voeding ging, de inhoudsstoffen van voeding en hoe het lichaam reageert op verschillende soorten voeding. Welke voeding je beter wel en beter niet kunt inzetten bij bepaalde aandoeningen en waarom. Dit was zo’n eyeopener in mijn praktijk; nu begreep ik echt wat voeding doet voor het lichaam en hoe je voeding kunt inzetten voor genezing.

Op de praktijk kwam ik erachter dat gezondheid en welzijn niet alleen te maken hebben met fysieke symptomen zoals darmproblemen of hormonale disbalans. Veel van mijn lieve klanten kampten ook met stress, belemmerende overtuigingen en negatieve gedachtes (strekels in relaties, soms lijk ik wel meer een relatie vrouwe therapeut dan orthomoleculaire therapeut). Hierbij leer ik mijn lieve vrouwe om meer in hun vrouwelijke energie te zijn en zich over te durven geven in hun vrouwelijke kwetsbaarheid en emoties. Maar het is lastig om iemand te helpen als ze voortdurend denken dat ze iets niet kunnen of niet waard zijn. 

NLP

Om mijn lieve klanten op een meer holistische manier te ondersteunen, besloot ik na een pauze van 15 jaar mijn studie in NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) weer op te pakken. En een NLP master te worden. NLP heeft me waardevolle tools en technieken geboden om mensen te begeleiden bij het overwinnen van belemmerende overtuigingen, het verminderen van stress en het versterken van hun zelfvertrouwen. 

Daarnaast heb ik me verdiept in het maken van mooie affirmaties en het leren manifesteren. Affirmaties zijn positieve zinnen die je herhaalt om je gedachten en overtuigingen te veranderen. Manifesteren is het bewust creëren van je eigen realiteit door je gedachten, gevoelens en overtuigingen te sturen. Deze technieken helpen mijn cliënten om hun mindset te versterken en hun doelen en wensen in het leven te realiseren.

En zo ontstond mijn mijn 3-stappen herstelplan:

01| Wensen van de eigenaar en eigenwaarde herstellen

02| Body healen en goed voeden

03| De mind tot rust brengen

 🌟 Gratis masterclass: ontdek de “BODY LOVE STORY”!🌟

Ben je klaar om de relatie met je lichaam te transformeren? In slechts één uur onthul ik mijn bewezen 3-stappen herstel formule tijdens het gratis masterclass: “BODY LOVE STORY”! Leer houden van je lichaam en ontdek hoe je het kunt helen en waarderen. Schrijf je nu in en begin je reis naar een liefdevoller en gezonder zelf! 

MELD JE HIER AAN

tot dan

Liefs,
Janneke

Leave a Comment