Eet geen tomaat en paprika

Vermijd tomaat en paprika bij pijnlijke darmen en slechte ontlasting

Lieverd.

Tomaten en Paprika’s zijn slecht voor je darmen 

Hoewel tomaten en paprika’s voor velen een smakelijke en voedzame keuze zijn, kunnen ze  erg goed darmklachten zorgen. Dus ik als jij last hebt van je darmen niet meer eten dus. 

Waarom? Hierom:

Zuurgehalte: Beide bevatten natuurlijke zuren die maag- en darmongemakken kunnen veroorzaken en het verzuurt je lichaam *

Solanine en Capsaïcine: Paprika’s bevatten solanine, terwijl paprika’s en chilipepers capsaïcine bevatten, wat tot darmklachten kan leiden zoals; buikpijn, diaree, spijsverteringsproblemen en brandend maagzuur 

Hoge suikers: Deze voedingsmiddelen bevatten natuurlijke suikers en vezels die hoog zijn. wat PDS beïnvloeden.

Histamine: Tomaten bevatten histamine, wat symptomen zoals buikpijn en diarree kan veroorzaken bij mensen met histamine-intolerantie

* Histamine-intolerantie kan optreden wanneer het lichaam moeite heeft om histamine af te breken. Histamine is een natuurlijke stof in voedingsmiddelen, zoals gerijpte kaas, wijn en gefermenteerde producten. Als het lichaam onvoldoende het enzym diamine oxidase (DAO) produceert, dat histamine afbreekt, kan een ophoping van histamine ontstaan, wat symptomen zoals darmklachten, hoofdpijn en huidproblemen kan veroorzaken.

Het begrijpen van jouw eigen lichaamsreacties is cruciaal. Als je regelmatig darmklachten ervaart na het consumeren van deze voedingsmiddelen, overweeg dan eens een mini consult met mij te plannen zodat we samen kunnen kijken wat er nu echt mis is met jouw lichaam en hoe we het kunnen gaan fixen. 

Want hoe lang heb jij nog zin om je ellendig te voelen. 

Laten we samen ervoor gaan, ik heb er al zin in. En je weet het JIJ BENT HET ZO WAARD LIEVERD.

Liefs, 

Janneke 

🤎💩

* Zuurgehalte wat doet dat in je lichaam; 

Stel je lichaam voor als een soort chemische fabriek waarin allerlei stofjes bezig zijn. Sommige stofjes zijn als de ‘goede stoffen’ die alles kalm houden, terwijl andere stofjes onrust kunnen veroorzaken.

Als we praten over ‘alkalisch’ of ‘basisch’, bedoelen we eigenlijk het tegenovergestelde van zuur. Dus, terwijl citroenen zuur zijn, zijn bepaalde groenten en fruit meer aan de ‘basische’ kant.

Het idee is dat als je te veel ‘zure stoffen’ (denk aan bepaalde nachtschade groenten) in je systeem krijgt, het een rommel van verstorende stoffen kan worden. Dit kan problemen veroorzaken, zoals zwakkere botten, niet goed werkende darmen.

Dus bij darmen die al niet goed werken halen we meten deze verstorende stoffen uit het lichaam, om het lichaam niet meer verzuurt te laten raken.  

Leave a Comment