de 6 Trends die je motiveren om in je welzijn te investeren

De Gezondheidsrevolutie: Trends die je motiveren om in je welzijn te investeren

Welkom bij je reis naar een gezonder en bevredigender leven! Ontdek de nieuwste trends en tijdloze redenen waarom investeren in je gezondheid een investering in jezelf is.

1. Technologische gezondheidsoplossingen:

De opkomst van gezondheidstechnologieën heeft het pad geëffend voor individuen om real-time inzicht te krijgen in hun gezondheid. Zoals yoga apps en online  begeleiding maken het gemakkelijker dan ooit om je welzijn bij te houden en te verbeteren. Ik ben zelf helemaal fan van Betterme app voor Pilates oefeningen, Envole meditatie app, online yoga cursus (onderaan de mail heb ik een verrassing voor je)

2. Personalisatie van gezondheidszorg:

Geen twee mensen zijn hetzelfde. Met op maat gemaakte dieet- en trainingsplannen bereik je gezondheidsdoelen die passen bij jouw behoeften en levensstijl. In mijn 1:1 op begeleiding en online cursus geef ik op maat gemaakte diëten die bij jouw specifieke klachten horen. Online geef ik opties waaruit je kan kiezen. 1:1 is natuurlijk specifieker 

3. Mentaal welzijn en mindfulness:

Prioriteit geven aan mentaal welzijn met mindfulness en stressmanagement. Het is de sleutel tot een holistische benadering van gezondheid.

Dit is een hoofdstuk waar ik graag mee bezig ben, en eigenlijk elke dag ontdek ik weer nieuwe inzichten. Zo gebruik ik veel affirmaties, maak ik vision boards, cultiveer ik een positieve mindset, en houd ik een dagboek bij voor negatieve gedachten (want deze wil ik niet altijd bij me dragen, dus schrijf ik ze van me af). Blijf ik dicht bij mezelf en voel goed wat ik wel en niet wil (en leer hier weer van). Ik ben dol op de meditatie app Envole en positief mindset en manifesteerster  Christine Heijnen en zij heeft het fantastische boek De Formule

4. Duurzaamheid en gezondheid van de planeet:

Bewustwording van de link tussen persoonlijke gezondheid en milieubewuste keuzes. Maak deel uit van de inspanning voor een gezondere planeet.

Hierin ben ik zeer gepassioneerd, maar wel naar wat mogelijk is. Zo eet ik geen vis vanwege het milieu (vis zorgt voor meer zuurstof dan onze bomen). Er bestaat geen milieu-vriendelijke visvangst zonder bijvangst, en zalm zit vol met parasieten en toxische stoffen, bijvoorbeeld in kweek- en wildvangst. Zie maar eens de documentaire “Seaspiracy”. Daarnaast koop ik waar mogelijk biologische producten en probeer ik zoveel mogelijk lokaal vlees te eten. Ik vermijd rund en varken om twee redenen: ten eerste is het verzurend voor het lichaam, kan het ontstekingen opwekken en kost het lichaam veel energie en moeite om het te verwerken. Ten tweede, wist je dat één stukje rund uit ogentienen meer milieu belastend is dan 1 jaar in een diesel rondrijden? Dit heeft te maken met het verbouwen van voer voor de koeien, het gebruik van pesticiden, uitstoot van machines, verwerking van het vlees en het wereldwijde transport.

Conclusie: is simpel ik eet geen vis, rund of varken en eet lokaal vlees (daarbij rekening ook nog wel België, Frankrijk en Duitsland mee NL is erg klein ;-). Maar meestal van NL bodem en wild vlees. 

5. Holistic wellness:

Omarm een gebalanceerd welzijn door fysieke, mentale en emotionele gezondheid samen te brengen. Het is jouw reis naar totale welzijn.

Tja, wat moet ik hierover zeggen? Doe wat je gelukkig maakt. Kijk naar wat je niet meer wilt in je leven en verander dit. Echt alles is te veranderen. Ik zat vast in gedachten en in een leven waarin ik niet gelukkig was. Ik zag geen uitweg. Nu ik naar mijn leven kijk, ben ik gelukkig en heb ik de vrijheid die ik nodig had. Ik wist niet dat ik echt van reizen hield en hier zo gelukkig van werd. Ik werkte altijd van vakantie tot vakantie en dacht: dit is toch geen leven. Tot twee jaar geleden, toen ik begon het nomadische leven te omarmen. Ik ben nu gelukkiger dan ooit. Dit is voor mij mijn mentale en emotionele gezondheid. Wat betekent het voor jou?

De Gezondheidsrevolutie: Trends die je motiveren om in je welzijn te investeren

De tijdloze redenen om in je gezondheid te investeren:

1. Fysiek welzijn:
Bevorder fysiek welzijn en verminder het risico op chronische ziekten met een gezonde levensstijl.

Ik ben dol op wandelen, yoga en trampoline springen.

Trampoline springen is goed voor:

  1. Grotere spiermassa, versterkte core- en rugspieren, verminderde rugklachten.
  2. Het is een full-body workout; je gebruikt niet alleen je benen, maar ook je romp en armen.
  3. Je verbetert je conditie, versterkt de bekkenbodemspieren, verbetert balans en coördinatie, gewichtsverlies (30 min springen verbrandt meer calorieën dan 30 min hardlopen)
  4. Verhoogt energie en vitaliteit, verhoogt flexibiliteit, versterkt het cardiovasculaire systeem
  5. Activeert het lymfesysteem voor betere afvoer van afvalstoffen.
  6. Het is ontzettend leuk
  7. Goed voor je longen, vergroot longcapaciteit
  8. Versterkt immuunsysteem door bevordering van zuurstofcirculatie en afvalstoffenafvoer. 

2. Mentaal welzijn:
Een gezonde geest draagt bij aan emotioneel evenwicht, stressmanagement en een positief zelfbeeld.

Opdracht/tip: Noteer gedurende een week al je negatieve gedachten. Dit geeft inzicht. Na een week, schrijf je opnieuw je negatieve gedachten op, gevolgd door de positieve gedachten die je liever wilt hebben. Dit proces helpt bij bewustwording en bevordert een positievere mindset.

3. Energie en vitaliteit:
Verbeter energieniveaus en vitaliteit voor een actiever leven.

4. Ziektepreventie:
Verminder het risico op ziekten en aandoeningen door gezonde gewoonten.

Dit doen we natuurlijk door goed voor onze zelf te zorgen door ontzettend lekker en gezond te eten, positief te denken en lekker te bewegen. 

5. Kwaliteit van leven:
Verhoog de levenskwaliteit door actieve deelname aan dagelijkse activiteiten.

Kies iets uit voor jezelf waar je ontzettend gelukkig van wordt. Voor mij is dit echt boek lezen of even trampoline springen, meditatie op mijn spijkermat, gezellig praten met vrienden. 

6. Langer leven:
Een gezonde levensstijl kan de levensduur verlengen en zorgen voor een gezonde ouderdom.

Laat je inspireren door de blue zones; hiervan is een heel leuke documentaire “Live to 100: Secrets of the Blue Zones”. Hierin kan je zien hoe je gezond en gelukkig oud kan worden. Echt heel leuk en inspirerend. 

Investeer vandaag in je gezondheid en omarm de revolutie van welzijn! 💪🌿

In mijn online training begeleid ik je via video’s naar een fantastische gezondheid. Je kunt zelf kiezen welke voedingsstijl bij jouw lichaam past en ontdekken wat jij nodig hebt. Ik neem je mee door de 4-stappen herstelformule voor je darmen.

Daarnaast krijg je ook nog eens 3 keer een Live Q&A. De eerste van 2024 begint al in maart. Dus mis het niet.

In de online cursus vertel ik jou in korte video’s en natuurlijk in Jip en Janneke taal, wat jij nodig hebt om zelf je darmen te fixen en daarmee jezelf, zodat jij gewoon weer kan gaan doen wat jij nodig hebt. Om je weer heerlijk jezelf te zijn.

De 4 stappen herstel formule:

STAP 1
Rust brengen in je spijsvertering en je lichaam reinigen. Om het zo klaar te maken voor de gewenste veranderingen. D.m.v. voeding

STAP 2
Eventuele ziekmakers uit je lichaam gooien, denk daarbij aan schimmels, parasieten en bacteriën. Zoals een Candida schimmel of een helicobacter in je maag

STAP 3
De oh zo belangrijke darmslijmvliezen herstellen, je darmslijmvliezen zijn van groot belang voor je darmafweer en je algehele immuunsysteem

STAP 4
Hierin gaan we de darmflora weer opbouwen zodat je darmen weer meer bouwstoffen gaan opnemen uit de voedingstoffen en je darmwand gaan versterken

START NU AL MET CURSUS KLIK HIER

Heel veel plezier met het mooie leven. Ben benieuwd welke tip je gaat toepassen, laat je het mij weten?

Liefs,

Janneke

CADEAUTJE:

Probeer nu 30 dagen gratis de mooie meditatie app Envole. Om je body & mind weer als één geheel te maken. Ik ben er helemaal fan van! In de app kan je aangeven wat je doelen zijn in verbetering van je gezondheid. Echt geloof mij, meditatie helpt om je lichaam te genezen. Zie de link hiervoor hieronder en dit wachtwoord kan je gebruiken. Heel veel rust plezier: Janneke30 LINK NAAR DE APP PAGINA 

 

Leave a Comment