Bevrijd je Darmen van suikerverslaving met deze 3 krachtige tips

Je lichaam hersteld sneller van coca├»ne dan van suikers. Lees maar snel hoe dit kan ­čśë

Bevrijd je Darmen van suikerverslaving met deze 3 krachtige tips

Suikerverslaving kan niet alleen je welzijn beïnvloeden, maar ook een impact hebben op de gezondheid van je darmen. Laat je inspireren om de controle terug te nemen en een gezondere darmflora op te bouwen.

Want wist je dat suiker echt schokkend verslavend is? Als het nu zou worden uitgevonden, zou het op de verboden lijst van drugs komen te staan.

Stel je even voor: als ik nu een lijntje coca├»ne zou snuiven, zou jij je kapot schrikken. Maar als ik een Snicker voor je neus eet, zou je misschien alleen denken “Jij Janneke.” Maar het zou niet in je opkomen dat de Snicker slechter en verslavender voor je is dan coca├»ne. Laat mij dit meteen rechtzetten: nee, ik gebruik geen coca├»ne, en dit spul is echt heel erg slecht voor je en kan echt je leven kapot maken.

Dus kort gezegd, suikers zijn echt mega verslavend voor je.

Hoe komt een suikerverslaving?

Suikerverslaving ontstaat doordat suikerconsumptie leidt tot de afgifte van feel-good neurotransmitters zoals dopamine in de hersenen (hetzelfde als bij cocaïne), wat een positief gevoel veroorzaakt. Het lichaam kan tolerantie ontwikkelen, waardoor mensen steeds meer suiker nodig hebben om hetzelfde belonende effect te ervaren.

Hoe lang duurt het voordat je van suikerverslaving af bent?

Het kost het lichaam ongeveer 7-9 dagen om zich aan te passen aan een verminderde suikerinname, omdat het tijd kost om de afhankelijkheid van suiker te verminderen en de balans in neurotransmitters te herstellen. Dit is langer dan bij nicotine (24-48 uur) en cocaïne (78 uur), wat suiker tot een van de meest verslavende producten maakt.

We hebben het hier over het lichamelijke proces, niet over je geest. Je geest houdt je veel meer voor de gek dan je denkt, want de behoefte aan suikers zit dan wel echt tussen je oren. Je lichaam snakt er allang niet meer naar.

Ben jij een suikerverslaafde?

JUPE, bijna iedereen heeft dit. Want heb jij zin in een taartje, snoep of zoetigheid? Dan heb je een verslaving, ook al is het maar eens in de zoveel tijd.

Hoe kom je van deze verslaving af?

Direct stoppen: eet niets zoets, ook geen zoetfruit (want dan ga je vervanging zoeken). Eet helemaal niets, geen suikers, geen vervanging voor suikers, geen honing, maple siroop, niets dus. Doe dit echt voor 14 dagen.

Wat gebeurt er in die 14 dagen?

Het direct stoppen met alle zoetigheden, inclusief suikers, zoetfruit en zoetstoffen, kan verschillende effecten op je lichaam hebben, zowel positief als uitdagend.

Positieve effecten:

  • Bloedsuikerspiegel stabiliseert: Zonder de constante schommelingen van bloedsuikerspiegels die worden veroorzaakt door suikerinname, kunnen je bloedsuikerspiegels mogelijk stabiliseren. Dit geeft een stabileren energie niveau, betere insuline gevoeligheid, verminderd risico op diabetes type II
  • Verbeterde energieniveaus: Het vermijden van suiker helpt om je energieniveaus gedurende de dag stabieler te houden, zonder de pieken en crashes die vaak gepaard gaan met suikerconsumptie. Dus je voelt je veel energieker en vrolijker.
  • Verminderde verlangens: Na verloop van tijd kunnen suikerverlangens afnemen omdat je lichaam zich aanpast aan een lagere suikerinname. Dus weg met die cravings naar suikers.

NOTE voor je darmen: Verminder je behoefte niet naar suikers, dan kan het zo zijn dat je een pathogeen in je darmen hebt zoals bijvoorbeeld een candida, schimmel, parasiet. Ze leven op suikers en zijn aan het afsterven, wat kan resulteren in een toename van behoefte aan suikers. Dus, je krijgt behoefte aan suikers en blijft ze eten.

Uitdagende effecten stoppen met suikers:

  • Ontwenningsverschijnselen: Onthouding van suiker kan leiden tot ontwenningsverschijnselen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen. Deze symptomen kunnen vari├źren in intensiteit en duur.
  • Tijdelijke daling van energie: In de beginfase van suikeronthouding kunnen sommige mensen een tijdelijke afname van energie ervaren als het lichaam zich aanpast aan het ontbreken van een snelle energiebron.
  • Emotionele uitdagingen: Suiker is vaak gekoppeld aan emoties en comfort. Het stoppen met suiker kan daarom emotioneel uitdagend zijn, vooral als suiker een copingmechanisme was.

De 3 krachtige tips:

Hier zijn drie fantastische tips om je te helpen succesvol van suikerverslaving af te komen, met speciale aandacht voor de gezondheid van je darmen:

1. Bewustwording en Darmgezondheid:
Verhoog je bewustzijn van suikerinname en begrijp het effect op je darmen. Suikers kunnen de balans van darmbacteri├źn verstoren, wat kan leiden tot ontstekingen en spijsverteringsproblemen. Ontwikkel een mindset gericht op het herstellen van de darmgezondheid en zie de verandering als een krachtige stap naar een gebalanceerd en energiek lichaam.

2. Voed je Darmen met Gezonde Alternatieven:
Vervang suikerrijke lekkernijen door vezelrijk voedsel dat gunstig is voor je darmen. Vers fruit (zuur fruit), noten en zaden, rauwkost en lekker groentes, geitenkaas, 100% pure chocolade, stukjes kip, noem maar op. Ga lekker te keer met alle gezonde en goede producten in de wereld (en ook even geen rijst en granen eten)

3. Ondersteuning en Beloning voor Je Darmen:
Zoek ondersteuning bij anderen die zich richten op darmgezondheid. Samenwerken met gelijkgestemden maakt de reis aangenamer en stimuleert je om door te zetten. Beloon jezelf met voeding die goed is voor je darmen, zoals voedsel rijk aan prebiotica en probiotica. Deze beloningen ondersteunen niet alleen je suikervrije reis maar ook de gezondheid van je darmen.

Als ik jou was zou heerlijk mijn online training cadeau, hierdoor raak je super gemotiveerd om goed en gezond te gaan eten ene leven. Echt een super stimulans.

Onthoud dat het herstellen van de darmgezondheid een waardevol aspect is van het overwinnen van suikerverslaving. Met deze tips ben je goed op weg naar een evenwichtig en vitaal leven, met gezonde darmen als essentieel onderdeel van je welzijn. Begin vandaag nog jouw reis naar een suikervrij en darmgezond leven!

Dus ik zou niet langer wachten en start nu nog met jouw fantastische gezondheid doe de online training https://jannekedeboer.nl/online-sht-show/

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik ze graag.

Janneke@jannekedeboer.nl

Liefs,

Janneke

Leave a Comment