Ontdek je Spijsvertering: Van Mond tot Kont. Met 5 Praktische Tips om direct je gezondheid te verbeteren

Optimale Voeding voor Gezond Genieten

Goede voeding is van cruciaal belang voor een gezond en goed functionerend lichaam. Het zorgt ervoor dat je zo lang mogelijk gezond blijft leven en tot het einde van je dagen kunt genieten en alles kunt blijven doen wat je wilt. Gezonde en voedzame voeding vermindert niet alleen de kans op chronische ziekten in de toekomst, maar geeft je ook op dit moment meer energie, scherpere concentratie, een betere gemoedstoestand en ondernemingslust.

Met goede voeding verandert ook je smaakervaring. Je ontwikkelt betere smaaksensaties, zodat je bijvoorbeeld zout in zalm kunt waarnemen (door toegevoegd zout). Fruit wordt zoeter ervaren en een taartje op een verjaardag vind je ineens minder lekker. Hoe leuk is dat?

Jouw spijsvertering vormt een intrigerend traject, van mond tot kont, met zijtakken naar de pancreas, gal en lever. Stel je voor dat het een hol en slijmerig kanaal is, verbonden met de buitenwereld, een wereld die van buiten naar binnen is gekeerd.

Binnenin het spijsverteringskanaal, van slijmvliezen tot buitenwand, bevinden zich bindweefsel, kringspieren, lengtespieren en talloze bloedvaten.

De reis begint in de mond, een vitaal, vaak over het hoofd gezien spijsverteringsorgaan. Van daaruit gaat het naar de slokdarm, het snelle transportkanaal. Voedsel beweegt vervolgens door de maag naar de dunne darm, langs de afvoergang van de pancreas, naar de dikke darm en eindigt bij de anus.

Meer dan 200 klachten en ziekten kunnen het spijsverteringskanaal beïnvloeden, zoals darmproblemen, chronische diarree, obstipatie, maagproblemen, een opgeblazen gevoel, winderigheid, de ziekte van Crohn en meer.

Tips voor een Gezonde Spijsvertering:

 1. Neem de Tijd om te Eten: Kauwen is het begin van de spijsvertering. Langzaam eten bevordert een gezonde verwerking van voedsel.
 2. Vezelrijk Dieet: Voedingsvezels zijn essentieel voor een goede spijsvertering. Ze bevorderen een gezonde darmflora en reguliere stoelgang. Denk aan groenten, fruit, en volkoren granen.
 3. Hydratatie: Voldoende water drinken is cruciaal voor het transport van voedingsstoffen en een soepele spijsvertering.
 4. Geiten- of Schapenyoghurt: Kies voor geiten- of schapenyoghurt in plaats van koemelkyoghurt. Deze zijn vaak lichter verteerbaar en vriendelijker voor de spijsvertering.
 5. Prebiotica: Geef je darmflora een boost met prebiotica, die voedingsstoffen zijn voor de goede bacteriën in je darmen. artisjokken, witlof, groene asperges, groene bananen, aardpeer, pastinaken, schorseneren, tarwe (naakte haver), rogge, haver, peulen, inuline, appels, bieten, vijgen, bessen, vezels (acacia, bamboe)

Extra Informatie:

 • Emoties en Spijsvertering: Er bestaat een sterke connectie tussen emoties en spijsvertering. Stress kan bijvoorbeeld maagproblemen veroorzaken.
 • Darm-Gezondheidsonderzoek: Bij aanhoudende klachten is een bezoek aan een specialist aan te raden. Een darm-gezondheidsonderzoek kan inzicht bieden.
 • Luister naar je Lichaam: Let op signalen zoals buikpijn, opgeblazenheid of veranderingen in de stoelgang. Deze kunnen wijzen op spijsverteringsproblemen.

Zorg goed voor je spijsvertering, en je lichaam zal je er dankbaar voor zijn!

Transformeer je Darmen en Leef je Gelukkigste Leven met de Sh*t Show Training!

Klaar om je darmen aan te pakken en de gelukkigste versie van jezelf te worden? Als je genoeg hebt van vermoeidheid, onverklaarbare pijnen en begrijpt hoe belangrijk voeding is voor je welzijn, dan is de online Sh*t Show-training iets voor jou. Krijg controle over je spijsvertering en je leven.

Wat je kunt verwachten:

– Het Darmdieet
– Ondersteuning van je Spijsvertering
– Leverontgifting
– Eliminatie van mogelijke schadelijke factoren
– Versterking van je immuunsysteem
– Opbouwen van je darmflora
– Creëren van je perfecte dag
– Controle van je darmen

Investering: € 333

Wat krijg je ervoor?

 • 9 Praktische Modules
 • 91 Korte Video’s (5-10 min elk)
 • Handige Online Leeromgeving
 • Sh*t Show Handboek

Bonus:

2 Live Vraag-en-antwoordsessies (Ter waarde van € 247)

Boek je ticket voor de Sh*t Show en krijg gratis toegang tot 2 live Q&A-sessies, waar je persoonlijke feedback krijgt op basis van je vragen.

Voor wie is deze training?

Als je jezelf hierin herkent:

– Frequente spijsverteringsproblemen en ongemak
– Snelle en onaangename toiletbezoeken
– Begrip van de rol van voeding in je welzijn
– Verlangen naar een gezondere en gelukkigere jij

Word nu de baas over je darmen en jouw leven. Start vandaag met de Sh*t Show-training! KLIK HIER https://jannekedeboer.nl/online-sht-show/

Zie ik je in de training?

Liefs Janneke

Leave a Comment