Als jij je wast dan blijf je stinken. Wat heeft jezelf wassen te maken met een goede gezondheid

Waarom is je huid wassen niet goed voor je gezondheid en je darmen?

Ik moet eigenlijk al lachen voordat ik het heb opgeschreven. Maar veel mensen vinden mij vies🙈😂😂😂 Althans, dat denken ze.

Maar als je mij een beetje kent weet je dat ik juist van proper hou! Het huis lekker schoon en opgeruimd. Maar mijn lichaam was ik nooit!!! 😱😱😱 NOOIT.

Ik kreeg van de week op Instagram de vraag: ‘Waar moet ik mijn lichaam en gezicht mee wassen en insmeren?’.

Mijn antwoord is dus: ‘gewoon niet doen!’ Ja oke, met water en eventueel een washand.

Ik ga het je uitleggen.

Je eerste reactie is misschien wel Bah! En waarschijnlijk denk je, waarom stuurt Janneke dit, wat heeft dat met je darmen en gezondheid van je spijsvertering te maken?

ALLES!!!!

Wat je op je huid smeert eet je ook op!

En je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord dat je wat je op je huid smeert ook zou moeten kunnen eten, maar zo bedoel ik hem nu eventjes niet (straks wel 🙈).

Onze huid is het grootste orgaan wat we bezitten en tevens de dunste. Onze huid omhult alles wat er in ons lichaam zit. Het is eigenlijk de grootste draagzak die er is, het houdt alles bij elkaar. Daarmee is onze huid de eerste en grootste barrière voor alle mensVREEMDE stoffen. Stoffen die niet in je lichaam thuis horen zoals chemicaliën, gifstoffen en allergenen.

Heb je er ooit weleens over nagedacht waar jouw zalf blijft als je hem opsmeert?

Jouw zalf verdwijnt in je huid toch? Je eet je zalf dus op via je huid. Deze zalf komt direct in jouw bloedbaan terecht en wordt vervolgens vervoerd naar je nieren, lever, hersenen en vetweefsel. Dus denk jij dat als jij je zalf niet kan eten met je mond, je huid dit wel kan?

NOPE… In veel zalf, parfum, haarlak, geurkaarsen en weet ik veel wat er allemaal te krijgen is, zitten heel veel gifstoffen, troep en rotzooi. Troep die je lichaam er maar weer uit moet zien te krijgen. Dat gaat via je lever, je nieren, zweet, poep en urine. Extra belasting waar je lichaam heel erg moe van kan worden. Dit filteren kost namelijk ontzettend veel energie terwijl het nutteloos en onnodig werk is. Jouw lichaam houdt zich 24 uur per dag bezig om pathogenen te weren uit je lichaam en jouw immuunsysteem sterk te houden. Die kan er eigenlijk echt geen andere taak bij hebben, maar die geef je je lichaam wel door al dat gesmeer.

Er zijn bepaalde limieten gesteld voor een ‘veilige’ hoeveelheid, ik noem het maar even gifstoffen, in één product. Maar als je weet dat een gemiddelde vrouw ongeveer 15(!) verschillende zalfjes, zeepjes, shampoo etc. op één dag gebruikt. Dan snap je dat je daarmee heel snel veel teveel van die verkeerde stoffen binnenkrijgt.

Daarbij nemen ook jouw longen, speeksel, neusslijmvliezen, ogen, oren en genitaliën al deze stoffen op. Je ademt alles in. En als je aan het douchen bent met zeep, smeer je het in principe ook op je genitaliën.

Zou jij je parfum in je mond willen spuiten? Nee? Waarom spuit je hem dan wel op je huid?

Anit-rimpel zalf; ook zo’n leuke!!! Lieve dames, ga sporten, eet je groenten, laat alcohol en suikers staan. Smeer notenolie op je huid als je echt wat wilt smeren. Je rimpels verdwijnen.

Wist je dat je door stress ook sneller ouder wordt. Je kan zelfs minder grijs worden als je stress reduceert. HOE? Ga de natuur in, doe ademhalingsoefeningen, mediteer, wandel, yoga en eet gezond.

Toen ik begon met puberen stonk ik echt verschrikkelijk onder mijn oksels, niet normaal. Daarvoor was ik al begonnen met deo en parfum (ik wist nog niet beter). Ik moest 2 tot 3 keer per dag douchen en twee keer per dag schone kleren aan. Ik was radeloos, wist niet wat ik moest doen en schaamde mij enorm. Totdat ik achter deze kennis kwam. Jouw lichaam hoort helemaal niet te stinken, zweet is een natuurlijke geur en als iemand goed naar zweet ruikt dan is het niet eens zo vies. Ongezond eten zorgt voor de stank. Ook kwam ik er achter dat deo’s juist voor de stank zorgen. Zij sluiten namelijk je poriën af en dat zorgt ervoor dat de gifstoffen niet weg kunnen. Waardoor je juist meer gaat ruiken, schimmels, ontstekingen en een slechte huid krijgt. Dus ik moest het niet dichten, maar laten luchten. Nou, ik ben echt door een soort stank hel gegaan toen ik stopte met deo te gebruiken. 🙈 Maar, toen ik daar doorheen was heb ik nooit meer ergens last van gehad. In de zomer gebruik ik wel een “deo”, een eigen gemaakte zalf van cacaoboter, olijfolie en etherische olie (je kan het allemaal eten).

Zweten is ontzettend belangrijk en het helpt jouw darmen en spijsvertering.

  1. Je lichaam reguleert je lichaamstemperatuur, dus is het van binnen te warm dan koelt het af door te zweten. Tijdens de afvoer van het zweet neemt hij ook meteen gifstoffen mee. Handig, want dan hoeven je lever, je nieren en je darmen dit niet te doen. Bespaart weer tijd en energie.
  2. Het ondersteunt ook je immuunsysteem. Zijn er pathogenen binnen, dan voert je zweet die ook af. Zo helpt dat je afweer. Je herkent het misschien wel van als je koorts hebt, dan heb je zo’n bepaalde “zieke geur” om je heen, dat is je zweet die pathogenen meeneemt.
  3. Hij doodt dus ook je pathogenen want deze overleven de hoge temperatuur van je zweet en je lichaam niet. Handig!!!

DUS gebruik geen deo, zeep, parfum en je zal niet meer stinken en krijgt meer energie…

Wat smeer je dan wel op, waar was je je mee…

Uhhhhhh, nergens mee. Mijn haar is dikker dan ooit (ik was het al 2 jaar niet met zeep), mijn huid is strakker, glanst meer en ik zie nog geen rimpel en ik ben uit 1983. Natuurlijk zal dit ook aan mijn genen liggen, weinig stress in mijn leven en heerlijke gezonde voeding. Dag- en nachtcrème gebruik ik niet.

Heb je na het douchen een strakke huid en heb jij écht, maar dan ook écht een zalf nodig? Dan douche je te warm. 🙈🙈🙈 Door te warm te douchen spoel je het vetlaagje van je huid weg, waardoor je huid strak lijkt te staan en droog aanvoelt.

Droge huid? Je doucht te warm en eet te weinig vetten. 

Make-up remover? Ik gebruik biologische troepvrije make-up en verwijder het van mijn gezicht met een olie. Bijvoorbeeld olijfolie, amandelolie of sesamzaadolie. Het maakt niet uit welke olie je gebruikt, alles haalt je make-up eraf.

Douchegel? Nope, een washand en water. 

Dus je begrijpt al wat ik gebruik: bijna helemaal niks! Als ik één keer per week mijn zelfgemaakte deo op doe is het veel, ik laat mijn haar één keer in het jaar bij de kapper wassen met wasnoten en voor de rest gebruik ik water en mijn washand.

Nog een paar voordelen op een rij:

  1. Betere darmwerking en spijsvertering
  2. Je gaat niet meer stinken onder je oksels
  3. Veel beter voor je huid. Acné, eczeem, psoriasis, jeuk, schilfertjes en rode huid verminderen.

Waar het op neer komt is dus eigenlijk: hoe minder gedoetjes je gebruikt, hoe schoner (en gezonder!) je gaat zijn. Pak ook nog een koude douche (max. 20 graden) mee en het kan niet beter! Enne, geniet van je extra vrije tijd 😉

Zo jij gaat schoon zijn…

Fijne douche buurt!

  1. En wat moet je dan nu met al die zalfjes, zeepjes etc. doen? Ik zeg, gewoon weggooien. En je zal me dankbaar zijn.
  2. Het bespaart je ontzettend veel geld
  3. Het is beter voor het milieu
  4. Als je op reis gaat heb je geen toilettas meer nodig. Alleen je tandenborstel, tandpasta en een borstel voor je haar.

Liefs,

Janneke