Wat zeggen scheetjes en boeren over jouw darmen?

Een goed en gezond lichaam begint bij je mond. 

Want wat jij in je mond stopt zegt veel over wat er binnenin gebeurd, en over wat er zowel direct als indirect uit komt. 

Maar wat gebeurt er dan in de tussentijd met wat je in je mond stopt? 

Veel mensen hebben het vaak niet door dat er eigenlijk iets niet goed gaat in hun lichaam. 

Terwijl je lichaam je heel veel signalen geeft wanneer er iets niet goed gaat. Signalen zoals scheetjes, boeren, gerommel in je buik, maagzuur en een blok in je maag voelen. Wij besteden hier alleen vaak geen aandacht aan, omdat we het zo normaal vinden.

Natuurlijk horen scheetjes laten erbij. Maar wist je dat dit vaak een teken is dat je binnen zeer korte tijd een wc moet gaan opzoeken om te gaan poepen? Het is eigenlijk een test van je anus om te kijken of die mooie drol kan doorkomen en eruit gelaten kan worden. 

Wanneer dat niet de uitkomst is van je scheetjes (of boeren), dan geven ze aan dat wat je nu weer in je mond hebt gestopt niet erg op prijs gesteld wordt door je lichaam. 

Het kan het niet goed verwerken, het heeft er niks aan of het geeft klachten zoals pijn. Denk er maar eens aan hoe je je voelt na een avondje bier drinken. Je scheetjes stinken verschrikkelijk, je maag is niet blij en laten we het al helemaal niet hebben over de geur van je poep de volgende ochtend. Ja, het was de avond ervoor heel leuk en gezellig maar de volgende dag ben je er toch niet zo blij mee. Soms is dat het absoluut waard 😉 maar alles geeft aan dat je dit niet elke dag moet doen. Dit zijn dus duidelijke signalen.  

Wat zegt jouw poep jouw?

Jouw poep zegt ook heel veel over wat er in je lichaam gebeurt. Gezonde poep stinkt niet (echt), heeft een bruine kleur, zinkt en je hebt heel weinig wc papier nodig om je mooie billen mee af te vegen. Is dit niet zo dan geeft dat aan dat je iets gegeten hebt wat niet goed verwerkt wordt. 

Naast deze kleine signalen zijn er tal van grotere signalen en ongemakken die je lichaam aangeeft wanneer je spijsvertering niet optimaal verloopt. Denk aan bv. chronische diarree, obstipatie, buikpijn, maagpijn rm maagzuur, de ziekte van Crohn of zelfs eczeem, acne, psoriasis etc. 

Herken jij dit nou bij je zelf? Dat je eigenlijk best wel vaak een scheetje moet laten of vaak aan het boeren bent.

Dan is het misschien eens verstandig om te kijken wat je allemaal in je mond stopt en vraag jezelf daar eens bij af ‘zou mijn spijsvertering dit nou ook leuk en lekker vinden?’

Wat vind jouw spijsvertering waarschijnlijk niet lekker? 

  • Suikers (maar dat wist je natuurlijk al)
  • Brood
  • Zuivel van de koe

Wat vind jouw spijsvertering juist super lekker?

  • Groenten (en dat wist je natuurlijk ook al lang), het liefst 3x per dag
  • Fruit
  • Gezonde eiwitten (zoals noten)

Ik hoop dat ik je door deze mail aan het denken heb gezet over wat je in je mond stopt. Bekijk ook eens hoe je lichaam er op reageert en hoe het er weer uitkomt!

Heb jij na het lezen van deze blog die extra check niet eens nodig en wil je nu echt van al je klachten af? Dan adviseer ik je om mijn hulp in te schakelen en dan zorgen we er samen voor dat jij minder scheetjes gaat laten 😉

Bel of mail mij hierover: janneke@gezondbegin.nu of 070-44 435 24

Liefs,

Janneke de boer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en

ontvang wekelijkse mooie tips voor gezonde darmen & 10% korting op de online curuse!