Wat verteld jouw poep jou?

Ik kreeg de laatste week een aantal keer de vraag: ‘wat is jouw passie in je werk Janneke?’. Eigenlijk is dat jouw poep.

In mijn vorige  bericht had ik het al over je darmen, scheetjes en boertjes.

Wat heb ik gelachen om jullie reacties hierop. Dank je wel daarvoor!

Maar hoe is het nou eigenlijk met je poep?

En is mijn passie nou echt om jouw poep te zien en te ruiken. Nou nee, dat nou ook weer niet. Toch interesseert het mij wel als je het mij verteld want jouw poep kan:

  • Stinken
  • Zinken
  • Drijven
  • Hard, zacht of waterig zijn of zelfs in de vorm van keuteltjes

Het kan zich in heel veel vormen en kleuren aanbieden zoals de kleuren: wit, groen, bruin, geel, rood, zwart en ondefinieerbare kleuren.

Je kan je een ongeluk vegen of je hebt aan één stukje wc papier genoeg.

Jouw poep kan zich op een vast tijdstip aandienen en altijd dezelfde consistentie hebben maar het kan ook zo zijn dat het altijd een verrassing voor je is.

Die verrassing is echter echt niet nodig, weet je dat je dit allemaal zelf in de hand kan hebben? Dat begint allemaal bij je mond.

De beste poep is de poep die niet stinkt, zinkt en je hebt weinig tot geen wc papier nodig. En daarbij ga je ongeveer 1 á 2 keer per dag naar de wc om te poepen.

Bristol Stool Chart verteld jou wat goeie poep is

Heb jij dit? Gefeliciteerd jij hebt fantastische poep en een zeer goede stoelgang. Ik ben trots op je!

Van de week maakte mijn therapeutenhart een vreugdesprong: een klant van mij met darmproblemen belden mij op, na een week was diens poep al verbeterd en voelde hij zich veel beter. Dit is dan ook waarom ik heel erg blij wordt van jouw poep en waarom mijn passie daar ligt. Als ik te horen krijg te dat je van met ellende en buikpijn op de pot zitten gaat naar vrolijk/blij op de pot zitten.

Dus je begrijpt misschien al dat jouw poep mij alles vertelt over wat er mis gaat in je darmen en met je spijsvertering. Daar kunnen we mee werken zodat dat allemaal veel beter gaat. Hierbij geef ik vaak tips hoe je beter kan eten en leven om ook goede poep te krijgen.

Heb jij nou niet de beste poep! Sorry, maar dat kan echt beter en dit begint dus bij je mond. Bekijk alle tips die ik je heb gestuurd of contact mij voor een gratis intake en hopelijk poep jij dan ook weer heerlijk.

Waar je al meteen mee kan beginnen is: laat je complexe koolhydraten staan, echt geloof mij, dit geeft al zoveel verbetering, probeer het maar uit. Weet jij even niet meer wat ik je ooit heb verteld over de verschillende koolhydraten? Dan kan je dat hier na lezen https://www.gezondbegin.nu/koolhydraten-simpele-en-complexen/

Ik hoor graag hoe deze tip jouw poep verbeterd.

Met vriendelijke en lieve groetjes,

Janneke de Boer

(die tegenwoordig vaak wordt aangesproken als de Poep Mevrouw 😉