Wat moet je dan in hemelsnaam wel eten

Hey lieve jij,

Als het om de darmen gaat is dat soms wat complexer dan we denken. We hebben allemaal darmen (sommige mensen missen een stukje, maar laten we dat even buiten beschouwing houden), een mond, een slokdarm en een maag. Dit is bij elkaar eigenlijk het hele spijsverteringssysteem. Natuurlijk horen daar ook nog de lever, de galblaas en de pancreas bij. Maar laten we onze even concentreren van mond tot kont. Het aantal problemen dat van mond tot kont kan voorkomen is eindeloos. Soms functioneren de enzymen in de mond niet goed, of in de maag of darm. De ene persoon heeft te veel maagzuur en de ander komt weer bacteriën tekort in de darmen. Erg complex dus.

Waarom ik jou dit nu vertel is om het volgende: Ik kan jou zo op afstand via deze mail niet het perfecte dieet geven dat echt bij jou past, maar ik ga je de basistips geven die eigenlijk voor iedereen wel werken.

Je krijgt natuurlijk al een tijdje tips voor gezonde darmen, dus een tip over hoe jij nou fantastische goede poep krijgt kan natuurlijk niet uitblijven. Schrik niet meteen ervan en denk ook niet meteen ‘die Janneke is gek, dit kan toch niemand’. Het gaat om kleine stapjes!

“Rome wasn’t Built in a day, but they Worked on it Every Single Day.”

Om de beste poep, stoelgang te krijgen moet je eigenlijk 1 kilo groenten per dag eten. Ja, je leest het goed, 1 kilo en dat is exclusief fruit. Dan zeg jij natuurlijk nu tegen mij “Ja, uhhh Janneke dan zit ik de hele dag groenten te eten”. Feitelijk is dat wel zo. Maar waar het mij omgaat is dat jij meer groenten gaat eten dan die 200 gram. Begin eerst eens met 300 gram, dan 400 gram, dan 500 gram, enz.

Een goede uitkomst is natuurlijk soep of een smoothie gemaakt van groenten. Zo krijg je al snel meer groenten binnen.

Wat ik eigenlijk wil is dat je gewoon wat vaker aan groenten denkt dan dat je nu doet.

Zie de maaltijden als maaltijd. Wat bedoel ik daarmee? Kijk gewoon bij een maaltijd waar jij zin in hebt om te eten en niet wat hoort bij bijvoorbeeld het ontbijt! Misschien eet je vanaf nu wel heerlijk een groentesoep voor het ontbijt of een groentesmoothie.

Waar het dus voornamelijk over gaat is dat je meer groenten en fruit gaat eten. Door groenten – vooral groene groente – wordt je darmwand goed schoon geborsteld, krijg je zachte poep zoals het hoort te zijn. Hierdoor komt het er makkelijker uit, waardoor je minder last krijgt van krampen aambeien, obstipatie en diarree.

Dus eet:

  • Tussen de 5 ons en 1 kilo groenten per dag
  • En wat fruit

Ik kan wel uren doorpraten over wat er allemaal in jouw mond mond moet en wat niet. Dit onderwerp komt dan ook uitgebreid aan bod in dé Online Sh*tShow Academie.

Ook ga ik je nog veel meer tips geven voor een goede spijsvertering, hoe je je immuunsysteem kan boosten en je uitleggen hoe je goed voor jezelf kunt zorgen op een makkelijke, praktische en snelle manier.

Wil je meer weten? Klik dan HIER

Voor nu wens ik je een hele fijne dag en ga maar vast op zoek naar je groenten 😉

Met lieve darmflora groetjes,

Janneke