Alles wat ik zeg is niet waar?

Leer luisteren naar je lichaam!
Ik heb je al wel eens geschreven over diëten en welk dieet is nou fantastisch goed.
Daarin vertelde ik je dat er eigenlijk geen dieetje goed is…

Deze week, net als zo vaak, spreek ik mensen die tegen mij zeggen:

“Ja, maar ik heb alles al geprobeerd en niks werkt.”
Ik: “Oké, heb jij al gemediteerd?

“Nee, dat is maar raar en zweverig.“
Ik: “Oké, dan heb je nog niet alles gedaan. Want om het lichaam te genezen hebben we met een aantal elementen te maken. Ik zal je er meer over uitleggen.”

1. De ziekte
2. De Body
3. De Mind
4. De eigenaar van het lichaam

Laten we beginnen met de ziekte en de body. Wat een bekende collega van mij zegt, Richard de Leth, is het volgende: “Waar klaagt jouw lichaam en ziekte over? Over de eigenaar ervan…”

Hé doordenkertje! Stel dat ik zou kunnen communiceren met de darmen… wat zouden ze mij dan vertellen over Sandra als de eigenaar van haar lichaam.

Een gesprek met de darmen van Sandra
Ik: ‘Beste Darm, vertel mij eens wat jouw klachten zijn en waarom functioneer jij niet goed?’

Darm: ‘Nou, mevrouw de Boer, ik zit in een zeer onveilig omgeving, het is hier rennen en stil staan, het is druk, Sandra neemt nooit rust. En tijdens dat allemaal moet ik maar actief blijven en al dat eten tussendoor voor haar verteren, terwijl er zo veel energie wordt verbruikt. Daarnaast krijg ik zo veel troep te verduren, koekjes, snoepjes, en ik kan helemaal niet tegen rundvlees, ik heb dit al zo vaak aan haar aangegeven.’
Ik: ‘Oh ja, vertel mij eens hoe heb jij dat gegaan?’
Darm: ‘Nou, als ze heel druk doet dan geef ik diarree, want ik kan het niet allemaal tegelijk doen! Alert zijn én eten verteren, ik ben geen machine, ik kan maar één ding tegelijk. Als er rundvlees wordt gegeven, geef ik vaak boertjes, laat haar misslijk zijn, geef buikpijn, vieze scheten, stinkende ontlasting. Maar het lijkt wel of ze doof is, haar neus het niet doet, ik weet het niet… Maar dan gaat Sandra wel elke keer janken dat ze zo’n pijn heeft en dat ze het druk heeft en veel stress. Nou ik kan je vertellen, IK krijg hier mega veel stress van! Zelfs op de wc is er geen rust, zit ze weer op haar telefoon. Nee, mevrouw de Boer, Sandra luistert niet en geeft mij alleen maar troep te eten’.

Nou, zo kan ik wel een heel boek schrijven over alle conversaties met de darmen die ik dagelijks voor mij zie. Elke darm is anders, elk mens is anders, dus dat er 1 specifiek dieet bestaat voor alle klachten bijeen is er natuurlijk niet. Want jij bent toch echt uniek.

Hamregel
De hamregel is wel, dat je darmen echt niet dol zijn op producten van de koe, de ellendige tarwe en suikers. Nou dat zijn al aardig wat producten.
Wat je dan moet eten, hoor ik je al denken? Al het andere, even verder kijken dan je neus lang is 😉 (help ik je graag bij!).
We kunnen bijna alle dieren eten (ik ben er niet zo’n fan van, eet een dier met mate). We hebben ontzettend veel goede plantaardige eiwitten, heeeeeeeeel veel groenten en fruit.
Echt, kijk verder dan deze producten en er gaat werkelijk een wereld voor je open. En ik beloof je dat je je er ook nog beter door gaat voelen, een mooiere huid krijgt en dat je meer energie krijgt.

Ik daag je uit: 

Eet eens een dag alleen maar sh*t, pizza, ijs, patat, snoep, chips, noem het maar op. Schijf op hoe je ruikt, hoe gaat je ontlasting, hoe zie je eruit etc.
Eet drie dagen erna alleen maar groenten en fruit. Schrijf eens op hoe je je voelt, hoe je eruit ziet etc.
(Waarom niet de dag erna? Omdat die troep ongeveer drie dagen nodig heeft je lichaam te verlaten 😅).

DE MIND.

Vaak zeggen mensen tegen mij dat ze geen stress hebben. Oké, ik heb ook een hekel aan dit wordt. Maar helemaal lekker in balans vind ik ze ook niet overkomen. Sommige zijn echt pikvinnen (oe, die zijn altijd zo leuk). Staan op het puntje van de berg, snauwen alles af, alles moet gaan zoals zij willen en ze hebben een erg kort lontje. Maar meditatie en ontspanning hebben ze niet nodig, is niks voor hun en is veelste zweverig.

Maar ze hebben het o zo nodig. Zoals de darm net al zei: hij kan onrust, stress en spanning voelen.
Onrust heeft effect op je omgeving én je lichaam
Heb jij kinderen? Als je ze niet hebt, don’t worry ik heb ze ook niet. Maar heb je kids en jij bent onrustig en je partner en de kinderen zijn erbij, spelen ze dan vrolijk door, of worden zij óók onrustig? Als jij niet lekker in je vel zit, zijn je kinderen dan heerlijk aan het genieten? Nee, hé…
Hoevaak ik wel niet van moeders hoor, dat hun kind niet te handelen is, wat is er toch aan de hand? Paar dagen later is moeder tot rust en het kindje is meteen ook een engel. Moet ik meer vertellen? Nou, jouw darmen reageren hier dus ook op. Ben jij als EIGENAAR van je lichaam onrustig, heb je het druk of eerder gezegd neem jij niet eens vijf minuten rust in je kop? Hoe verwacht je dan dat je darmen rustig worden en kunnen genezen?

En ja, ik weet dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan en dat je soms in een cirkel kan zitten. Ik werk hier dagelijks mee, dus ik weet waar ik het over heb. En misschien heb je wel eens mijn eigen verhaal gelezen? Nou kort gezegd: ik was ziek, kon niet werken, laat staan lopen, ik lag alleen in bed. Nu werk ik weer fulltime, heb een prachtige zaak en loop gewoon weken door Schotland in m’n vakantie. Dus ja, ik weet echt waar ik het over heb.

Oké, ik hou het hierbij, want ik kan hier echt een heel boek over schrijven ☺️.

Wat ik je vooral wil meegeven, op je hart wil drukken, is: luister naar je lichaam. Wat vertelt hij jou. Wat kan jij doen om er goed voor te zorgen.
(En heel veel van je ontlasting te weten komen, via het ontlastingsonderzoek, kan via mij: zo kunnen we ook echt luisteren naar je lichaam door te zien 🤓 wat daar gebeurt.)

LET OP! Elk lichaam is uniek: vindt wat bij jóuw lichaam past. 

Wil je weten wat je wel en niet het beste kan doen voor je darmen? Misschien is mijn Online Sh*tShow Academie wel iets voor jou!

Heb hele mooie en fijne darmen,
Liefs
Janneke