The things that I love!

The things that I love.

Na een lange (of korte, het is maar net hoe je het bekijkt 😉 zomerstop heb ik hier weer een inspirerend bericht voor je.

Vandaag zag ik een berichtje op social media van Oprah Winfrey.

The things that I love… Deze paar woorden beschrijven een doorlopend thema in mijn praktijk. Wat waardeer ik en waar word ik blij van?

Mijn opa zei altijd tegen mij: “Als je niet blij bent met een stuiver dan ben je geen honderd gulden waard”. Toen ik klein was begreep ik hier nooit zo veel van, want wie wil er nou geen honderd gulden?

Echter ben ik de afgelopen zomer blijer geweest met mijn theepot van vijftig cent van de brokaten, dan van mijn nieuwe peperdure computer die ik uit nood moest kopen.

Ik was er nog helemaal niet aan toe om zo’n grote uitgave te doen van mijn ‘zuurverdiende’ centen waar ik hard voor heb gewerkt.

Waarom vertel ik je dit? Omdat wij vaak onbewust beladen dingen tegen ons zelf zeggen. Dingen zoals ‘hard werken’ en ‘zuurverdiend geld’. Hier hangt een negatieve lading aan.

Terwijl ik eigenlijk best wel trots mag zijn dat ik met mijn eigen zaak genoeg verdien en in een noodsituatie zomaar een computer kan kopen die hard nodig is voor mijn werk.

Veel van mijn klanten komen bij mij met fysieke klachten zoals: darmproblemen, slaapproblemen, PCOS, willen afvallen, huid problemen, migraine etc.

Vaak komen we er al snel achter dat hun eigen gedachtes, gewoontes en gedrag hen tegenhouden. Ze blijven maar iets doen wat ze niet willen. Gek toch eigenlijk hé? Je wil iets niet en toch doe je het. Het kan bijvoorbeeld een suikerverslaving of een gedrags- en patroon probleem zijn wat je tegenhoud te bereiken wat je eigenlijk wil.

Afgelopen week heb ik meer psychologische gesprekken gevoerd dan de eigenlijke dieetgesprekken waar mijn functie in principe uit bestaat.

De problemen waar mijn klanten tegen aanlopen zijn vaak triggers en aangeleerd gedrag. En die staan hun voortgang in de weg. Gelukkig heb ik tijdens al mijn studies veel psychologie gehad. Daarnaast heb ik ook een NLP opleiding gedaan. Dat maakt me geen psycholoog maar daarom kan ik mijn klanten wel ondersteunen met psychologische hulp waardoor ze hun problemen op een dieper niveau kunnen aanpakken.

Het is soms moeilijk om te zien hoe ze zichzelf in de weg kunnen zitten. Daarom is het belangrijk erachter te komen wat het daadwerkelijke probleem is en het precieze doel wat ze willen bereiken.

Voorbeeld: veel van mijn klanten willen afvallen. Maar zijn dan die kilo’s kwijt het doel, of zit er meer achter? Vaak wel: bijvoorbeeld weer kunnen voetballen met de kinderen, weer hun leuke kleren aankunnen, niet buiten adem meer zijn na één trap oplopen.

Dus wat zit er onbewust achter dat specifieke doel? Als je daarachter bent kun je je doel veel sneller en makkelijker behalen.

Dit is bij uitstek de tijd om een nieuw doel te stellen. Na de zomer, de dagen worden korter, de tijd van je laten gaan op het terras is voorbij. Kortom, het normale ritme is weer aangebroken. Kijk eens naar jouw doel, of stel een nieuwe. Hoe zie je dit, wat is de achterliggende reden, waar doe je het voor en hoe praat je over de situatie zoals ie nu is?

Grote kans dat dit een negatieve lading heeft zoals ik al eerder in deze mail als voorbeeld gaf. En om daarop terug te komen, geef daar dan een positieve lading aan. Kijk naar de kleine dingen die je blij maken en die je waardeert op dit moment. ‘The things that you love’ dus. Die dankbaarheid voor het nu zal je doel minder onbereikbaar laten lijken.

Maak eens een dankbaarheidslijstje, dat klinkt wel heel erg blahhgg maar je begrijpt wat ik bedoel. Toch ;-)?

Dit is mijn lijstje van ‘the things I love’

  • Dat ik zo kan genieten van mijn zelfgemaakte pannenkoeken met maple siroop
  • Dat mijn planten het dit jaar super goed hebben gedaan en ik daar thee en kruidenzalven van heb kunnen maken
  • Een heerlijk kopje thee krijg bij thuiskomst na een dag werken van mannetje lief
  • Video’s ontvangen van mijn nichtjes en neefjes op mijn telefoon
  • Mijn ouders die aan het genieten zijn van hun vakantie
  • De vlogs en posts van mijn nichten in hun zoektocht naar hun lichaam door gezond te eten en div. diëten testen om te voelen wat bij hun lichaam past
  • Mijn andere nicht die super gave posts maakt op social media voor haar bedrijf
  • Mijn eigen praktijk die heerlijk loopt met veel leuke en verschillende klanten
  • Zonneschijn door een dik pak laag wolken
  • Waar ik vooral blij van word is dat ik elke avond weer tegen mijn geliefde kan zeggen dat ik van hem hou.

Wat is jouw lijst van ’the things that you love ?

Nog een hele fijne dag.

Liefs Janneke