Test: Beantwoord deze 4 vragen en je weet of je darmen goed functioneren

Hoe weet jij of je darmen goed functioneren?

Beantwoord deze 4 vragen en je weet of je darmen goed functioneren

Weet je dat ik het bijna dagelijks hoor? Dat mensen eigenlijk niet eens wisten dat hun darmen niet goed functioneren. Puur doordat ik erover praat gaat er een belletje rinkelen. 

Maar hoe weet jij nou wat je wilt als je niet eens weet wat het is?

Kijk, als jij de hele dag naar de wc moet rennen vanwege je ontlasting, dan kun je wel bedenken dat dit niet helemaal goed is. 

Maar soms heb je niet eens door dat je last hebt van je darmen omdat het niet zo opvallend is. Je laat wel eens harde scheten die stinken, en je ontlasting is wel eens afwijkend, of je moet wel eens rennen naar een wc. Maar dat heb jij altijd al wel gehad en vind dit normaal. 

En wat is normaal hé? Nou, bij onze darmen weten we wel wat goed is en wat niet. 

Hoe weet jij of jouw darmen nog goed functioneren? Doe gewoon deze test. 

 1. Heeft jouw ontlasting de vorm van een gladde sigaar? JA/NEE
 2. Jouw ontlasting ruikt niet? JA/NEE
 3. Jouw ontlasting zinkt langzaam naar de bodem? JA/NEE
 4. Jij hoeft bijna niet te vegen wanneer je klaar bent met poepen? JA/NEE

Kan jij op alle vragen JA beantwoorden, dan heb jij een perfecte darmwerking en is er niks aan de hand. 

Echter, bij elke NEE, gaat er echt iets niet goed in je darmen. Ja, zelfs bij een enkele NEE al. 

Let maar op: 

 1. Jouw ontlasting heeft de vorm van een gladde sigaar?  NEE

Dunne ontlasting, dus diarree, zegt dat jij je voedingsstoffen niet goed opneemt waardoor je eigenlijk ondervoed bent.

Obstipatie zegt dat jouw darmen niet goed hun werk doen, ze bewegen niet goed, hierdoor blijft de ontlasting te lang in je darmen dit zorgt voor pijn, maar ook voor een toxische overbelasting in je lichaam en dit kan ook weer voor ontstekingen gaan zorgen.

 1. Jouw ontlasting ruikt niet? NEE 
  Goede en gezonde ontlasting ruikt niet. Elke geur geeft aan dat er iets van binnen niet goed gaat. Dit is het signaal van je darmen naar jouw reuk orgaan om aan jou door te geven: Hé, er gaat iets niet goed. Dus niet negeren.

Zwavelachtige/rottende geur: jij verteert je dierlijke eiwitten niet goed. Wanneer deze te lang in je darmen blijven zitten dan kan dit voor ontstekingen zorgen. 

Zure geur: jij kan gisten niet goed verteren, blijf je dit doen en ga jij nu zelf aan de slag met een dieet (ik zou het niet doen), dan kan dit voor een leaky gut of een tarwe allergie zorgen

Weerzinwekkende geur: Het gaat echt goed mis van binnen, en nee, het komt niet alleen door wat je eet, jij hebt ook last van pathogenen in je darmen. 

 1. Jouw ontlasting zinkt langzaam naar de bodem? NEE

Blijft hij drijven: Dan verteer jij je vetten niet goed. Vetten heb je nodig om de goede stoffen zoals vitaminen en mineralen je cel binnen te krijgen. Daarnaast remmen goede vetten ontstekingen, zorgt het ervoor dat je gewrichten soepel blijven en wat dacht je van een mooie stralende huid. Als jij je vetten niet goed verteerd kan er iets mis zijn met de vertering vanuit je maag, lever of en pancreas. Erg belangrijk dus. 

Zinkt hij direct naar de bodem: dan verteer je je vezels niet goed. Jouw darmflora is niet actief of niet aanwezig. En je darmflora a.k.a. het microbioom moet goed in balans zijn. Is dat niet zo, dan kunnen er vervelende klachten gaan ontstaan (ja, zoals weer ontstekingen), immuunklachten, eczeem, obstipatie, slechte stofwisseling (geen goede opname van je vitaminen en mineralen, een vitaminetekort dus, vaak ziek, etc. 

Je zal denken wat doen deze darmflora dan? Zij helpen je voedsel te verteren waardoor de goede vitaminen en mineralen uit je eten vrijkomen en zo naar je cel kunnen worden getransporteerd (en die heb je daar echt wel nodig anders functioneer je voor geen meter). 

Ze zorgen dat je darmwand gezond blijft (wat de eerste afweer in je immuunsysteem is, waardoor je niet vatbaar bent voor ziektes die veroorzaakt worden door indringers en andere micro-organismen). 

Ze zorgen voor je vitale energie in het lichaam via je darmwand

Ze zorgen ervoor dat je darmen goed bewegen, erg handig want het restafval moet toch echt goed bij elkaar gekneed worden en echt je lichaam verlaten (dus als ze dit niet goed doen heb je obstipatie of diarree). 

Ze zijn zo intelligent dat ze je afweersysteem leren welke voeding, bacteriën, virussen, schimmels, gisten, parasieten en andere pathogenen goed en slecht zijn voor ons. 

En zo kunnen ze nog heel veel meer. Dus als jij deze goede beestjes in je darmen niet goed voedt en er niet goed voor zorgt hoe kunnen zij jou dit dan allemaal geven? 

 1. Jij hoeft bijna niet te vegen als je klaar bent met poepen? NEE, dan verteer jij je vetten niet goed. 

Eigenlijk zou je helemaal niet hoeven te vegen, vroeger hadden we niet eens wc papier en een hond of een kat zie ik ook nooit vegen met wc papier. En we zorgen ook veel beter voor onze huisdieren dan voor ons zelf. Want zodra ons huisdier afwijkende ontlasting heeft, weten we meteen dat er iets niet goed is en dat we wat aan de voeding moeten doen. 

Waarom doen we dat niet bij ons zelf? Gekke vraag eigenlijk hé? Maar als jij perfecte ontlasting hebt, dan zit er een slijmvlies laagje over je ontlasting heen, die ervoor zorgt dat het schoon achter blijft. Want ik denk niet dat het de bedoeling is geweest dat we pas in 1857 wc papier kregen. We zijn een product uit de natuur alleen hebben we de natuur buiten de deur gezet. 

Dus maak jezelf weer helemaal fris en fruitig en gezond, en zorg ervoor dat je darmen goed gaan functioneren…

HOE? Dat weet jij echt wel… Lekker goed en gezond eten (geen suikers) en lekker bewegen. Als ik de resultaten zie van mijn lieve klanten die de ‘GezondBegin 4 Staps herstel formule’ hebben doorlopen: WOWWWWWWW zo trots op ze! Ze gaan echt met een glimlach de deur uit en willen nooit meer iets anders. Petje af!

Ik zou zeggen ruik, kijk naar, (proef het niet) je ontlasting. Zie je toch echt grote afwijkingen dan zou ik zeggen: wacht niet langer en bel of mail mij, dan kijken we samen of we jouw darmen kunnen helpen met de bewezen ‘GezondBegin 4 Staps herstel formule’ om die lieve mooie darmen van jou te kunnen gaan fixen. 

Die darmflora wil jij optimaal hebben, want iemand die ziek is heeft maar 1 wens: beter worden!☺️

Ik hoor graag van je!

Liefs, 

Janneke 

Snel je eigen darmen fixen? Vraag hier het gesprek aan

 

 

 

 

 

 

 

Wil je nog verder weten of je darmen echt goed of niet goed functioneren kan je ook nog deze test doen

 

HIERONDER NIET NAKIJKEN IS AL EENS GEBEURT 

 

 

 

Wil jij weten of jouw darmen nog wel normaal functioneren? Dan is hier een kleine test om daar achter te komen. Heb je in de afgelopen drie maanden last gehad van de volgende symptomen?

Doe je de test liever op papier. Klik dan hier 

 1. Jeuk aan de opening rond de neus en mond Ja/Nee
 2. Diaree of verstopping in afwisseling Ja/Nee
 3. Winderigheid Ja/Nee
 4. Gewrichtspijn, zwelling, spierpijn (zonder oorzaak van artritis of artrose) Ja/Nee
 5. Tijdelijk optredende gedachten stoornissen Ja/Nee
 6. Jeuk aan de anus Ja/Nee
 7. Ontsteking aan de slijmvliezen van neus en mond Ja/Nee
 8. Verstoring van het zicht Ja/Nee
 9. Huid irritaties Ja/Nee
 10. Beslagen tong Ja/Nee
 11. Niet goed tegen bepaald voedsel kunnen (levensmiddelen) Ja/Nee
 12. Intolerantie voor bepaalde chemicaliën, zoals wasmiddel, verf , tabak etc. Ja/Nee
 13. Allergieën Ja/Nee
 14. Hevige en / of chronische vermoeidheid Ja/Nee
 15. Wisselende in kunnen slapen, depressie of depressieve stemmingen Ja/Nee
 16. Herhalende optreden van spierzwakte of spierverwondingen Ja/Nee
 17. Hoofdpijn of migraine Ja/Nee
 18. Nervositeit Ja/Nee

Voor de mannen

 1. Hevige ontstekingen aan de prostaat of blaas Ja/Nee
 2. Impotentie Ja/Nee

Voor de vrouwen

 1. Ongewone vaginale afscheiding Ja/Nee
 2. Jeuk aan de schaamlippen Ja/Nee
 3. Hevige blaasontsteking Ja/Nee
 4. De blaas volledig willen legen met het gevoel dat dit niet mogelijk is Ja/Nee
 5. Buikkrampen Ja/Nee
 6. PMS klachten (menstruatie klachten) Ja/Nee
 7. Geen behoefte aan of pijn tijdens het geslachtsverkeer Ja/Nee

Heb je last van een van deze symptomen, en heb je 10 of meer vragen met ‘ja’ beantwoord dan is het waarschijnlijk en bij meer dan 15 vragen vrijwel zeker dat je darmfunctie verstoord is. 

 

Wat nu? Zoals je misschien weet help ik veel mensen die dezelfde klachten of symptomen hebben als jij. Na het doorlopen van een van mijn behandeltrajecten kunnen zij verreweg de meeste vragen beantwoorden met ‘nee’. 

 

Wil jij ook kunnen zeggen ’nee, daar heb ik geen last meer van’? Aarzel dan niet en laat mij je helpen. 

Neem vrijblijvend contact met me op op te zien of we samen iets voor jouw darmen kunnen betekene