De stille gevaren van jouw verzorgingsproducten en je schoonmaakmiddelen wat moet je weten voor een gezonder leven.

Lieverd,

Heb jij er ooit wel eens bij stilgestaan wat er om jou heen gebeurt ook schadelijk kan zijn voor je gezondheid?

Eigenlijk wil je daarover niet nadenken, echt niet. Als je dit gaat doen, word je eigenlijk gillend gek en wil je gewoon je kop in het zand steken als een struisvogel met een bordje erbij ‘MIJ NIET BELLEN’. En dat je gewoon onwetend door kan gaan met waar je mee bezig was of bent.

Ontkenning en ongeloof

En daarnaast komt ook nog eens het grote ongeloof en het besef dat dit mogelijk is en dat dit mag? Hoe is het mogelijk dat dit wordt toegestaan en dat dit mag? Omdat het de makkelijkste manier is, de kortste weg naar resultaat en naar meer verdiensten.

Het is niet per definitie “slecht”

Waarbij er het volgende wordt gezegd: ‘Het is belangrijk om op te merken dat niet alle producten op deze lijst per definitie “slecht” zijn voor mensen. Sommige van deze ingrediënten zijn in kleine hoeveelheden veilig voor gebruik, terwijl andere in hogere hoeveelheden schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid.’

Er bestaat wel een mogelijkheid tot te veel binnen krijgen

Kleine hoeveelheden veilig voor gebruik??? Met andere woorden, we erkennen eigenlijk wel dat het niet goed voor je is, maar als je er niet te veel van gebruikt, is het niet zo heel erg schadelijk voor je. Maar als jij nou 5 producten per dag gebruikt (en dat is al weinig) waarin in elk product het stofje zit waarvan een kleine hoeveelheid veilig is in gebruik! Krijg je dan al niet te veel van deze troep binnen? En is het dan al juist niet schadelijk voor je?

Mijn missie om bewustwording te vergroten; schadelijke stoffen adem je dagelijks in

Je vraagt je nu natuurlijk af waar ik het in hemelsnaam over heb. Dat begrijp ik en ik ga het je vertellen. Ik heb het over schadelijke, toxische stoffen en zware metalen die in producten zitten die we dagelijks kunnen gebruiken. Dit is echt een missie van mij, naast mijn werk, om mensen hier bewust van te maken.

Schaden aan het lichaam; problemen als eczeem, droge huid etc is eigenlijk normaal

Dit omdat ik gewoon echt zie in mijn werk wat voor schade deze stoffen kunnen aanbrengen op en in ons lichaam. Ik krijg veel mensen op de praktijk met huidproblemen van eczeem, droge plekken, jeukplekken, acne en ze vragen mij altijd wat moet ik doen. Waarop mijn antwoord is ‘NIKS’. Alles wat je in huis hebt aan zalfjes, producten, schoonmaakmiddelen, bodylotions, shampoo en weet ik het allemaal niet wat je kan verzinnen om voor onzin te gebruiken op je mooie huid. Gooi het weg en gebruik niks. Laat je huid en je lichaam helen, hij kan het echt zelf. Jouw lichaam is ervoor gemaakt om zichzelf te helen. Echt, daar heeft het geen hulp bij nodig. Nee, ik lieg, het heeft wel jouw hulp nodig, het heeft geen troep op de huid nodig en het heeft echt goede en gezonde voeding nodig en het liefst zoveel mogelijk groenten en goede eiwitten.

Laat je huid zelf helen en gebruik NIKS

Mijn klanten zijn verbaasd over hoe hun huid heelt.

Ik maakte vroeger nog wel eens zelf kruidenzalfjes om de huid te ondersteunen en zelfs dat werkte bij een klant niet. Toen zij ook daarmee stopte werd haar huid helemaal heel. Ongelofelijk hé.

Kou is super goed voor jou

Extra tip: Daarnaast is het echt verstandig om niet warm te douchen. Juist, gewoon echt koud douchen. Want als jij warm doucht, dan spoel jij je eigen vetlaag van je huid af en daardoor krijg je een droge huid. Niet te doen dus. Gebruik je shampoo, dan was je ook je vetlaag weg van je huid. Ik heb het je al eens eerder verteld. Ik gebruik helemaal niks op mijn huid en haar (ik heb 1 flesje etherische olie en hier doe ik al jaren mee☺️☺️☺️, gebruik het gewoon nooit).

En nee, ik gebruik ook geen shampoo, gewoon water en als het echt te vet wordt, misschien drie keer per jaar, dan kan ik nog wel eens mijn haar wassen met appelazijn.

Wat moet je dan wel doen?

Nou voor je lichaam gewoon niks gebruiken, heel simpel is dat.

Lees mijn andere blog over zware metalen, wat die doen voor je gezondheid en wat je ertegen kunt doen om je lichaam weer schoon te maken.

Koop niet van 1 merk

En voor je huis kun je met allerlei goede natuurlijke producten je huis schoonmaken. Hierin worden steeds weer nieuwe producten gevonden en betere en goedkopere oplossingen voor gevonden. HELAAS HELAAS kun je niet alle producten van één merk kopen. Jammer hé. (Onderaan deze mail vind je een lijst met welke producten en welk merk goed zijn, en ook een lijst met welke gifstoffen er in je producten kunnen zitten en welke schadelijke effecten ze kunnen hebben op je gezondheid)

LET OP!!! Blijf altijd het ingrediëntenetiket lezen, want de producten kunnen altijd hun formule aanpassen.

YUKOO

Ik ben op het moment erg fan van het merk YUKOO, want zij gebruiken in hun producten probiotica. Hoe fantastisch is dat! Bacteriën die goed zijn voor onze darmen en ons gezond houden zijn ook wondertjes om je huis schoon te houden (en nee, het zijn niet dezelfde bacteriën die in je darmen huizen die we gebruiken om schoon te maken 😂).

Probiotisch schoonmaken

Wat fijn is aan dit probiotica schoonmaakproduct is dat de schoonmaakbacteriën 7 dagen blijven leven. Dus jij hoeft niets te doen 🙈. Want nadat jij het schoonmaakproduct hebt gebruikt, heb jij goede bacteriën gespoten in je huis en die kleine bacteriën maken nog verder je huis schoon. Geweldig toch? Alleen het merk YUKOO werkt hier echt mee en kweekt hun eigen bacteriën voor hun schoonmaakproducten. (De andere producten die ik adviseer zijn vrij van alle gifstoffen)

En wat ga jij gebruiken om jezelf en je huis schoon te maken? Heb je vragen of wil je weten hoe we jouw huid, haar en darmen kunnen fixen? Je weet mij te vinden.

Hoe werkt het probiotica schoonmaak middel: Probiotica zijn levende micro-organismen die van nature in ons lichaam voorkomen en een belangrijke rol spelen bij het handhaven van een gezonde darmflora. Probiotica worden ook gebruikt in sommige schoonmaakmiddelen om te helpen bij het afbreken van organisch afval en het verminderen van slechte geuren.

De probiotische bacteriën in schoonmaakmiddelen werken door zich te voeden met organisch afval, zoals vetten, oliën en eiwitten. Wanneer ze zich voeden, produceren ze enzymen die deze stoffen afbreken tot kleinere componenten die gemakkelijker kunnen worden afgebroken door andere micro-organismen. Dit proces helpt bij het verwijderen van organische afzettingen en voorkomt de opbouw van slechte geuren.

Probiotica in schoonmaakmiddelen worden steeds populairder omdat ze milieuvriendelijk zijn en geen schadelijke chemicaliën bevatten. Ze zijn ook veilig te gebruiken rond kinderen en huisdieren, omdat ze geen giftige dampen afgeven.

LET OP!!! Ja, ik zeg het toch maar eventjes 🙈.Het is echter belangrijk op te merken dat probiotica in schoonmaakmiddelen niet bedoeld zijn om te worden ingenomen of in contact te komen met open wonden of slijmvliezen. Ze zijn alleen bedoeld voor gebruik op harde oppervlakken en moeten worden gebruikt volgens de instructies van de fabrikant.

Verderop in deze blog zie welke stoffen niet goed voor je zijn en wat ze doen

Welke producten kan je het beste gebruiken 👇

Wassen

W.C.

 • Die van Dille en Kamille vind ik zelf echt de fijnste, toilet reiniger met teatree olie.
 • of Ecover

Afwassen

 • Attitude
 • Afwaszeepblok van Dille&Kamille

Vaatwas

 • Attitude
 • The good brand
 • Yokuu

Handzeep

 • Blok zeep zonder toevoegingen zoals Allepo zeep
 • of Incia

Badkamer

 • Ecover kalkreiniger
 • YUKOO

Allesreiniger

Vlek verwijderen

 • Attitude

Tandpasta

Huid en haren 

 • GEBRUIK NIKS…
 • Was je alleen met koud water
 • Dat is het

Welke producten moet je echt vermijden en waarom 👇

 • Benzoaat: zit in conserveermiddel in voedingsmiddelen, dranken, cosmetica en farmaceutische producten. Allergische reacties veroorzaken, zoals huiduitslag, netelroos en ademhalingsproblemen.
 • BMHCA: Drijfgas in spuitbussen zoals deodorant, haarlak en scheerschuim. Is een geurstof (butylphenyl methylpropional)
 • Butaan: Dit is een gas dat wordt gebruikt als drijfgas in sommige spuitbussen, zoals deodorants. Inhaling van butaan kan schadelijk zijn voor de gezondheid, omdat het kan leiden tot duizeligheid, misselijkheid en zelfs flauwvallen.
 • Bronopol: Is een conserveermiddel dat vaak wordt gebruikt in cosmetische producten, zoals shampoos, conditioners, lotions, gezichtsreinigers, en andere persoonlijke verzorgingsproducten. Het wordt ook gebruikt in industriële toepassingen, zoals bij de productie van papier en verf. Kankerverwekkend
 • Cetenryl: Cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten Alcohol soort geeft ontstekingen, uitdroging en irritatie
 • Cetyl steary: Verdikkingsmiddel in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten. Alcohol soort geeft ontstekingen, uitdroging en irritatie
 • EDC’s: Verschillende consumentenproducten, waaronder pesticiden, plastics, conserveermiddelen en cosmetica. Hormoonverstoorder
 • HICC: Dit is een synthetische geurstof die vaak wordt gebruikt in parfums en cosmetica. Het kan huidirritatie en allergische reacties veroorzaken.
 • Landi: Alcohol soort geeft ontstekingen, uitdroging en irritatie
 • MI & MIT: Dit zijn conserveermiddelen die vaak worden gebruikt in cosmetica en kunnen allergische reacties veroorzaken, zoals huiduitslag en netelroos.
 • Parabenen: Conserveermiddel in cosmetica, persoonlijke verzorgingsproducten en sommige voedingsmiddelen. Hormoonverstoorders
 • Paraffine: Wordt gebruikt als bindmiddel, emulgator en verdikkingsmiddel in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten. Kankerverwekkend en hormoonverstorend
 • Parfum: Verschillende consumentenproducten. Kankerverwekkend en neurotoxisch
 • PEG: Wordt gebruikt als oplosmiddel, emulgator en stabilisator in cosmetica, persoonlijke verzorgingsproducten en farmaceutische producten. Is een zware metaal en is kankerverwekkend
 • PEG 8 disparaat: Is een emulgator wat in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten zit. Kankerverwekkend en het geeft huidirritaties
 • Petrolatum: Wordt gebruikt als verzachtend middel, emulgator en verdikkingsmiddel in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten. Kankerverwekkend en hormoonverstorend
 • Phenoxyethanol: Conserveermiddel in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten geeft irritatie (zit in babydoekjes)
 • Phthalaten: Weekmakers die in veel plastic producten worden gebruikt, waaronder speelgoed, verpakkingen, medische hulpmiddelen en cosmetica. Hormoonverstoorder
 • Propaan: Is een brandbaar gas en kan gevaarlijk zijn als het wordt ingeademd. Het kan leiden tot verstikking of ernstige brandwonden als het in contact komt met de huid.
 • Siliconen: Wordt gebruikt als smeermiddel, antischuimmiddel en conditioner in cosmetica en persoonlijke. Hormoonverstoorder
 • Siloxanen: Is een specifiek type siliconen dat wordt gebruikt in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten. Hormoonverstoorders
 • Sodium Lauryl sulfate: Wordt gebruikt als reinigingsmiddel, schuimmiddel en emulgator in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten. Huidirritatie en allergieën
 • Triclosan: Wordt gebruikt in zeep, tandpasta en andere persoonlijke verzorgingsproducten. Hormoonverstorend
 • Vaseline: Kankerverwekkend en hormoonverstorend