Mijn ‘sh*t’ verhaaltje

Hoe ben jij daar nou ooit ingerold? 💩

Deze vraag krijg ik zooooo vaak! “Hoe kom je er nou bij om orthomoleculair ademtherapeut te worden?”.

Nou het is niet zo dat ik op een ochtend wakker werd en dacht ‘ik wil de enige echte Miss Poopoo worden en elke dag mijn gezicht online laten zien en een klein beetje een kijkje geven in mijn privé leven’.

Uhhmmm nee, als er eentje erg gesteld is op haar privacy dan ben ik het wel 🤭.

Maar als je iets in je lichaam voelt en dat gevoel neemt je mee en geeft aan je moet hier ‘iets’ mee doen…. Waarbij je er dan ook nog achter komt dat je mensen kan bereiken, kan raken en kan helpen…

Ja, dan doe je er ‘iets’ mee. Lekker vaag hè 😉.

Ik zal je mijn verhaal vertellen over hoe ik hierin terecht ben gekomen.

‘My untold story’

‘Ik heb echt vaak gedacht, hier heb je mijn handdoek, ik smijt hem maar in die ring, ik kap ermee, wegwezen hier’.

Jup, een eigen zaak hebben is niet altijd leuk en makkelijk. Je moet het echt willen en er echt voor gaan.

Ik ben geboren en opgeroeid op Scheveningen (waar ik nog steeds woon). Ik ben de 3e van een samengesteld gezin van 7 (ja, lekker druk). Ik kom uit een giga grote familie (al zeg ik het zelf). Van mijn 23 neven en nichten ben ik met mijn 178cm ook nog eens de kleinste.

Toen vonden velen mij al lief, zorgzaam… en een kattenkop 🤭. Maar wat wil je met twee grote broers die 2 koppen groter waren en sterker zijn 🙈.

Mijn lieve en zeer strenge opa (een timmerman) woonde twee deuren van ons vandaan en hij was echt zijn tijd voor. Je moest van hem nog wel de zeer door gekookte vitamine-loze groentes op eten. Als je ziek was moest je vitamine C nemen en groene dingen eten (bleek peterselie te zijn). Je mocht nooit zeuren: had je pijn in je rug dan werden er brandnetels tegen aan geslagen. Ja, je rugpijn was weg, maar die voelde je ook echt niet meer met al die brandnetel plekken 🥺.

Maar daar smeerde je dan gewoon brandnetelzalf op (jaha, dat helpt tegen brandnetel wonden, grappig he).

Hij zat altijd met piramides op zijn hoofd. Dat deed iets met aardstralen: overal stonden die dingen in het huis en in in zijn auto (het zou je brandstof besparen). Van opa mochten we nooit suikers die oma vervolgens, als opa niet keek, wel gaf ☺️.

Op zondagen (en alle andere dagen als je hem tegen kwam, dan was er geen ontkomen aan en moest je mee 😩) zoals even wandelen over het strand of door de duinen.

Jep, dat was mijn opa, een markante man. Mijn lieve moeder heeft deze goede zorg voor je gezondheid van hem overgenomen. Wij konden altijd groenten en fruit pakken zoveel als dat wij maar wilden. Pas toen ik op mijzelf ging wonen, kwam ik erachter hoe duur alles was en ik at elke dag wel een paprika en een aantal appels. Dus ja, goed voor jezelf zorgen zat er al vroeg in bij mij, ik wist eigenlijk niet beter.

Nee, die ochtend dat ik Mevrouw Poep zou worden, die was er nog lang niet.

Ik was heerlijk handig en creatief en ben eerst naar de kunstacademie gegaan. Geen droogbrood in te verdienen met je verf en doeken 🙈!

Maar, ondanks mijn heerlijke dyslexie, ben ik dol op lezen en geschiedenis. Dus huppa, ik ben geschiedenis gaan studeren. Want er waren docenten te kort. Nou… niet toen ik afstudeerde: er waren 90 sollicitanten op 1 vacature!

Ik heb echt wel een aantal keren voor de klas gestaan en dat vond ik ook echt helemaal super. Maar die logge schoolsystemen vond ik vreselijk en ik bleek geen goede politie agent voor onze jonge generatie. Terwijl ik nog steeds hoor van oud leerlingen dat ze mij fijn vonden als docent. En geloof mij, ik vind lesgeven fantastisch, maar 30 man tegelijk opvoeden, nope, dat is niet iets voor mij.

Tijdens mijn eerste jaar als docent geschiedenis was ik daarom dood ongelukkig. Maar toen las ik een boek over voeding, lijfstijl en suppletie. Het voelde alsof ik geraakt werd door de bliksem…. Met de kennis die ik had van mijn opa en moeder kon je blijkbaar gewoon een specialist worden. Iets van ortho-mole-culair therapeut, geen idee wat het was!

Ik heb de auteur van het boek ge-contact en zij vertelde mij dat je dit gewoon kon studeren en ook nog dichtbij in Zoetermeer. Nou en als je nog in toeval gelooft, ik vanaf toen niet meer, de nieuwste opleiding startte twee dagen later!

Ik had geen idee wat ik ging doen en wat het allemaal inhield. Ik kon het hele woord niet eens uitspreken (laat staan goed schrijven met m’n dyslexie).

Daar zat ik dan ineens in de schoolbanken te leren over je gehele lichaam, hormonen, neurotransmitters, hersenstam etc etc. Mega interessant en dan kon je ook nog klachten fixen met gewoon een vitamine, mineraal en je voeding. ‘Waarom wist ik dit niet en waarom weten meerdere mensen dit niet?’ vroeg ik me af!

Waarom was deze kennis verloren gegaan??

Na twee jaar was ik Orthomoleculair therapeut en na in totaal 4 jaar (ik deed effe twee studies naast elkaar) was ik fytotherapeut* en darmtherapeut (dat betekent dat ik bijna alles weet van de westerse kruiden en hun geneeskrachten, ik kan er zalfjes, tincturen, theetjes van maken).

Daarnaast en tussendoor heb ik nog vele andere trainingen gedaan om mijn kennis uit te breiden over het vak.

Heel erg leuk hoor, dat je alle kennis hebt en dat je uit een grote familie komt met aardig wat ondernemers. Maar hoe krijg je nou klanten met zo’n gevoelig onderwerp, waar vele taboes opleggen en je ook nog een soort van particuliere zorginstelling bent?

Jup, jezelf laten zien en mensen vertellen wat je doet en proberen alle taboes te doorbreken die er zijn. Ik ben toen ook lid geworden van de BNI, een netwerkontbijt in mijn regio, en mijn pitch was lekker recht voor zijn raap.

“Als het zinkt, stinkt en je moet veel vegen, dan is je poep absoluut niet goed! Mijn naam is Janneke de Boer van GezondBegin, Orthomoleculair Darmtherapeut en als jij zulke ontlasting hebt dan is het enige wat jij nodig hebt een Gezond Begin*!”

* Zo heette mijn bedrijf eerst, nu werk ik onder mijn eigen naam.

Zo iets was het, of een variant erop. Nou ik kan je vertellen, deze kwam altijd binnen, ik ben al jaren niet meer lid en nog steeds hebben ze het over die poep mevrouw.

En zo ben ik online gegaan om mij zichtbaar te maken en mensen te kunnen helpen naar hun gezond begin. Online gaan en video’s opnemen vind ik echt geen probleem meer en ik lig zelf vaak in een deuk om mijn eigen sh*t grapjes en vind het geweldig dat ik elke dag over poep en scheetjes mag praten.

Dus ja, dit was mijn ‘sh*t’ verhaaltje over hoe het toch zo ver heeft kunnen komen dat ik Miss Poopoo ben die al-die-sh*t-darmen fixt 😉.

Liefs Janneke

Bekijk hier allemaal sh*t verhaaltjes van mij 🙈💩https://www.instagram.com/jannekedeboer.nl/