Mijn Nieuwste Ontdekking: Deliciously Ella!

Van de week kwam mijn schoonzus met het kookboek van Ella Woodward naar mij toe, met de vraag of ik haar al kende.

Volgens haar paste dit namelijk helemaal in mijn kook/leefstijl-straatje. Zoiets lijkt haast onmogelijk want het is mij nog niet gelukt om een kookboek te vinden die helemaal in mijn stijl is. Ik was meteen geïntrigeerd en ben er direct ingedoken.

Het boek gelezen, filmpjes gekeken, de Facebookpagina bekeken en de blog gelezen. Uiteindelijk ben ik direct nog een van haar kookboeken gaan kopen. Het mag duidelijk zijn: eindelijk heb ik een kookboek gevonden waarbij ik nog geen recept heb hoeven aanpassen. Hier ben ik echt zo blij mee, want dat betekent dat ik het nu zelf niet hoef te schrijven ­čśë

Het boek bevat allemaal gezonde en heerlijke recepten. Ze zijn makkelijk, gezond, gluten-vrij, plantaardig (dus geen dierlijke producten) en geraffineerde suikers-vrij. Vervangers zijn o.a. palmsuiker, ahornsiroop, dadels etc.

Ik vind het helemaal fantastisch.

Nou denk je misschien, Janneke bedenkt toch zelf recepten en velen van jullie hebben mij al gevraagd wanneer ik nou eens een kookboek ga maken. Waarom zou ze dan nog een kookboek nodig hebben van een ander?

Nou, ik ben ook maar gewoon een vrouw die soms in de kooksleur terecht komt. Dan betrap ik mezelf op het herhalen en herhalen van dezelfde gerechten met hier en daar een twist. Op zo’n momenten gebruik ik kookboeken ter inspiratie, Ik blader een ze door zodat ik weer op tal van idee├źn gebracht wordt waardoor ik zelf weer zin krijg in het bedenken en bereiden van recepten.

Nu ben ik dus zo blij dat ik voortaan ook eens gewoon klakkeloos een recept kan namaken! Van de week heb ik Ella’s heerlijke zoete aardappel brownie gemaakt en hij was goddelijk! Wel heb ik iets toegevoegd (ik kon het niet laten) maar ik heb niks hoeven vervangen of veranderen voor een gezondere variatie.

Wat ik er aan toegevoegd heb: kaneel, 2 el kokosmeel en in het midden van de brownie heb ik een laagje appels geplaatst. hmm hij was heerlijk en fris.

Voor het appel-gedeelte: snij de appel in schijfjes, besprenkel het met kaneel, verdeel het brownie beslag in twee delen, beleg het bakblik met de eerste helft van het beslag, appels erop en bedek dan de appels met de andere helft van het beslag.

Volgende keer als ik deze brownie ga maken dan mix ik extra frambozen door het beslag en ga ik ze toppen met bosbessen.

Ook zin gekregen in- en nieuwsgierig geworden naar Ella’s overheerlijke recepten:

Via deze link kom je bij haar eerste boek terecht (in het Nederlands).
Eerste boek:Deliciously Ella Elke Dag
Tweede Boek: Deliciously Ella 

  

Ook heeft ze een blog waarop ze vele recepten plaatst (in het engels). Via deze link kom je regelrecht bij het recept van haar overheerlijke brownie.
Blog Ella

Heel veel genieten en bak plezier.

Chocolade gezonde groeten Janneke

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en

ontvang wekelijkse mooie tips voor gezonde darmen & 10% korting op de online curuse!