Melk de slechte motor

Melk. Als we het hebben over melk en lactose-intolerantie dan komt de oermens om de hoek kijken. Veel mensen kunnen lactose niet verteren. De oermens had het enzym lactase niet inzich. De capaciteit om lactose af te breken is iets wat later pas is ontstaan in de mens. Dit verklaard waarom veel mensen lactose-intolerant zijn.

Oké Janneke, geen melk maar hoe zit het dan met je calcium?

 • Zuivel is volledig vervangbaar door calciumsupplementen en vitamine D.
  Waar haal je dan je Calcium vandaan? Uit je Groenten. Het zit er vol mee (vooral groene groenten).
 • De mens is evolutionair niet gemaakt om melkproducten te verteren.
  Melk is dus slecht voor je darmen en maag en maakt je darmen en maag ziek zoals een ontsteking.
  Wij hebben maar 1 maag en een koe heeft er 4. Wij missen dus 3 magen om de zuivel van de koe te verteren.

Het beste dierlijke zuivelproduct dat een mens kan drinken/eten is dat van een geit of schaap, dit omdat de geit/schaap ook maar 1 maag heeft. Hun spijsvertering komt dus meer overeen met de mensen dan die van de koe.

Een aantal nadelen van koemelk: 

 1. Een koe geeft haar kalf melk om te groeien. Als het kalf volwassen is krijgt het geen melk meer maar gras. Uit onderzoek blijkt dat melk het risico op kankers kan verhogen omdat melk groeifactoren bevat. Deze groeifactoren stimuleren bij mensen de insuline- en IGF (groeihormoon) productie in het lichaam. Dit houdt in: hoe meer groei, hoe meer kans op kanker. Het doet dus je cellen groeien.
 2. Uit onderzoekt blijkt ook dat mensen die veel melk drinken 2,3% meer kans hebben op de ziekte van Parkinson dan diegene die GEEN melk drinken. [1]
 3. Het verhoogt de kans bij vrouwen op eierstokkanker en bij mannen op prostaatkanker
 4. Er wordt beweerd dat melk helpt om botontkalking te voorkomen, juist het tegendeel is waar.
 5. Studies tonen zelfs aan dat melk de kans verhoogt op botontkalking. Dit is vergeleken met andere landen onder mannen en vrouwen. Mensen die melk drinken hebben vaker last van botontkalking.
 • WAAROM DAN WEL: “Melk de witte motor” Melk de gouden motor Geld, Geld, Geld,. De melk- en zuivelindustrie is een miljardenbusiness en lobbyt dan ook uitgebreid bij de overheid om jou ervan te overtuigen dat melkproducten gezond zijn.
 • Kortom, voor een goed stel botten drink je GEEN MELK maar eet je VEEL GROENTEN, en slik je vitamine D bij en eventueel als het nodig is calciumsupplementen.

[1] K. Verburgh, De voedselzandloper, over afvallen en langer jong blijven (Amsterdam 2012) 97-119. 142