Klusadvies bij darmproblemen!!!

Waarom bel je heel snel de loodgieter als je een lekkage hebt in huis, maar bel je geen therapeut als jouw darmen lekken??
 
Vorige week gaf ik een presentatie over de darmen, waarin ik het opknappen en gezond maken van je darmen vergeleek met het opknappen van je huis bij een verbouwing.
Graag leg ik je dat ook hier nog even uit.
 
(als je geen zin hebt om te lezen maar liever de video kijkt, zie onderaan dit bericht)
 
Bij een verbouwing zie jij precies wat voor werk je te doen staat, en als dat dingen zijn waarvan je niet precies weet hoe het moet of klussen die je zelf niet kunt doen, dan bel je daar de juiste mensen voor. Mensen die er verstand van hebben en waar je met een gerust hart je klus aan kunt overlaten. Als je een fikse lekkage ziet, je hebt last van schimmelplekken of je dak blijkt plots te rotten, dan denk je niet: ach, het huis staat er al jaren, laat lekker zitten, dat kan nog wel. Natuurlijk kán het nog wel; het huis functioneert nog wel, maar het is niet een gezonde plek om te zijn en bovendien erg vervelend als je bij elke regenbui in de weer moet met emmers en een dweil. Slapen in een vochtige, schimmelige kamer is bovendien erg ongezond en niet erg bevorderlijk voor je nachtrust.
 
 
Dus, je gaat hier wat aan doen. Je belt wat mannetjes en komt er meestal al snel achter dat het toch wat meer werk is dan je aanvankelijk had gehoopt.
 
1. Eerst moet alle oude rommel worden opgeruimd, gesloopt, weggegooid en de schimmel verwijderd
2. De rotte plek of lekkage moet worden gedicht en hersteld
3. Dan begint de eerste fase van opbouw: een nieuw raam, leidingwerk, gipsplaten etc.
4. Pas dan kom je toe aan het weer mooi en leefbaar maken van je huis, zoals stucwerk en schilderen (wat ook weer in verschillende fases gaat; voorstrijken of gronden, schuren, meerdere lagen lak)
 
 
 
 
 
 
 
 
Dan is je huis weer pico bello in orde en kun je weer voor een jaartje of tien tegenaan.
Tegen die tijd is het schilderwerk wel weer een keertje toe aan een opfrisbeurt.
 
Dan nu De Vraag. Waarom verzorgen we ons huis wél zo goed maar ons lichaam niet? Een huis is vervangbaar, maar van je lichaam heb je er maar eentje en dat moet een leven lang mee.
Ik denk dat dat puur is omdat we niet kunnen ZIEN hoe de staat aan de binnenkant is. Je lichaam functioneert nog best wel aardig; door de jaren heen zijn er misschien wat mankementjes gekomen die je als normaal bent gaan zien en waarvan je denkt dat ze er gewoon bij horen. Meer winderigheid, toch wel wat vaker diarree, je bent vermoeider, hebt wat vaker last van buikpijn als je op de wc zit voor een grote boodschap. 
 
Maar wat als ik nou zeg, dat dit exact hetzelfde is als een huis met veel achterstallig onderhoud? Vind je het dan nog steeds OK om door te lopen met die klachten en mankementjes, of ga je er iets aan doen zodat je er weer een flinke tijd tegen kunt en er weer pico bello (aan de binnenkant in elk geval) bij loopt?
 
Je vraagt je misschien af hoe we dan kunnen zien wat er in jouw darmen aan de hand is? Heel simpel, met een ontlastingsonderzoek. Met de resultaten van zo’n onderzoek kunnen we heel goed zien hoe jouw spijsvertering werkt en waar nog verbetering te behalen valt. Zo kunnen we bijvoorbeeld zien:
– of er darmvirussen of parasieten aanwezig zijn
– of je ontstekingen hebt
– of er wellicht een voedselallergie of -gevoeligheid aanwezig is waar je je niet bewust van bent
– welke bacteriën er in welke mate aanwezig zijn in jouw darmen: goede (de bekende probiotica) versus slechte
En zo kunnen we nog veel meer ontdekken over de staat van je darmen. Allemaal met een heel simpel ontlastingsonderzoek. 
 
Nadat we de problemen en mankementen in kaart hebben gebracht kunnen we aan de slag met de ‘verbouwing’. En natuurlijk beginnen we dan niet meteen bij stap 4 – schilderen. In een huis vind je dat ook raar om als eerste te doen toch? Probiotica zijn voor je darmen wat schilderwerk is in je huis: de finishing touch. 
Net als bij een verbouwing gaan we aan de slag met een stappenplan:
 
1. Eerst gaan we de troep opruimen en de gifstoffen uit je lichaam verwijderen, oftewel het sloopwerk
2. Dan gaan we de boosdoeners aanpakken, zoals parasieten
3. Vervolgens gaan we de darmwand herstellen en gaten dichten
4. Tenslotte gaan we weer opbouwen en leefbaar maken, zodat je weer 10 jaar vooruit kunt. Dan gaan we de darmwant herstellen, gaten dichten
 
Met deze vergelijking hoop ik dat ik je duidelijk heb kunnen maken wat ik doe als orthomoleculair darmtherapeut. Ik help jou om je darmen te laten herstellen en daarbij doorlopen we een aantal fases, in de juiste volgorde. Hierbij is je eigen inzet uiteraard van groot belang. Ik kan de alleen de juiste producten en handvatten aanreiken om het werk mee te doen, de rest is aan jouzelf.
Door middel van een uitgebalanceerd advies wat betreft voeding, supplementen en kruidentincturen heb jij het juiste gereedschap om aan de slag te gaan. 
 
Ben jij ook benieuwd hoe het met jouw darmen gesteld is en kijk je ernaar uit om weer eens helemaal optimaal te kunnen functioneren? Maak dan een vrijblijvende afspraak met mij. Dan kijken we samen wat we kunnen doen aan jouw darmen. 
 

Gezonde darmen groetjes, 

Janneke de Boer 😉