Kleine stapjes: in kleine stapjes naar een gezond leven

Ze zeggen wel eens: al het goede komt van de Boer

Ze zeggen wel eens: al het goede komt van de Boer, en dat is zeker waar. De boer zorgt met liefde voor zijn gewassen en zorgt er voor dat jij alleen het beste krijgt. Natuurlijk heb ik het dan wel over de kleine boeren en over diervriendelijke en biologische boeren. Je werk met liefde doen is één ding, maar het ook met liefde voor de natuur en mens doen is een tweede. En dat laatste is wat ik belangrijk vind en zelf ook doe.

Om verandering in je voedingsgewoonten en leefstijl door te voeren met chronische klachten is niet eenvoudig.  Het is bij een gezond mens al lastig, laat staan als je ergens last van hebt dat je dagelijkse leven belemmert. Toch is het juist voor die groep vaak noodzakelijk om aan je gezondheid te werken: alleen ons brein al eist minimaal 20-25% van de voedingsstoffen op om goed te kunnen functioneren. 

Het is daarom ook geen wonder dat tekorten aan vitale voedingsstoffen zo’n directe link kunnen hebben met ons brein. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hoofdpijn, moeheid, gebrek aan energie, geen inspiratie om iets te doen en diepe en zwarte dalen zien. 

In mijn vak kan ik doeltreffende therapie inzetten om dit te veranderen. Wel in kleine stapjes, want ineens teveel veranderen geeft vaak paniek, weerstand of juist totale apathie. 

Wat ik veel zie bij mijn klanten is dat als ze na een week geen resultaat zien ze het niet meer zien zitten en het al willen opgeven. Of kampen met schuldgevoelens als de wilskracht het weer eens verliest van het brein. 

Juist dan is het mijn beurt om echt aan het werk te gaan met mijn klant. Ze door die gevoelens heen helpen en ze te leren hoe het lichaam werkt. Dan komen de echte resultaten pas, wanneer een klant doorheeft wáárom ze iets ‘moeten’ doen van mij. Dit doe ik met veel zorg, zoals de boer. Je hebt jaren op een bepaalde manier met dit lichaam gewerkt en het heeft even de tijd nodig om aan de verandering te wennen en de nieuwe dingen te leren. 

Gun jezelf de tijd om met deze omslag mee te gaan en je zal zien; uiteindelijk krijg je er zoveel voor terug en dan gaat het allemaal vanzelf. 

Ik ga altijd op zoek naar de achterliggende gedachte van het waarom iemand van zijn klachten af wil komen. De hulpvraag is bijv. “Ik wil beter kunnen slapen”. Maar wat zit daarachter? Een antwoord kan zijn: “Dan ben ik hopelijk niet zo moe, kan ik beter werken en heb ik na mijn werk nog energie over om iets leuks voor mezelf te doen. Zoals met de kinderen spelen of met vrienden uit eten gaan”.

Nou, als jij dat wil heb jij het er dan voor over om te doen wat daarvoor nodig is?  

Met die achterliggende motivatie aan de gang gaan is een stuk gerichter dan alleen maar richten op het beter slapen. 

 Het is soms moeilijk, je moet even doorzetten en geduld hebben. Maar ik geef je een hand en begeleid je er stapje voor stapje doorheen, je hoeft het niet alleen te doen en we doen het in een tempo dat bij jou past. 

Om in die lijn af te sluiten: kamp jij ook met klachten die je dagelijkse leven belemmeren? Laat je je eigen interesses maar liggen omdat werken, zorgen en slapen het enige is wat je trekt door een gebrek aan energie?

Laat mij je dan met zorg en liefde helpen en geef mij je hand.

Dit kan je op 2 manieren doen. D.m.v. een intensief 1-op-1 traject of doe 1 juli mee met de training. Bij de training leer je al een heleboel basics waardoor je zelf al een begin kan maken. 

Tip van deze week is om al in kleine stapjes te beginnen voor jouw gezondheid: Begin de dag eens met een heerlijke groente smoothy –> voor recept ideetjes bekijk dan eens mijn instragram https://www.instagram.com/gezondbegin/