In 4 fases herstellen we darmen

In mijn laatste blog heb ik het gehad over obstipatie, hoe ziet de perfecte ontlasting eruit, welke pijntjes geven aan wat er van binnen gebeurt en wat is het beste dieet.

Maar ja, hoe fixen we eigenlijk die darmen en verbeteren we je spijsvertering? Dat is namelijk wat ik dagelijks doe, en ja, ik schrijf elke week een mooi stukje waarin ik kennis met je deel en je wil inspireren. Maar dat is niet mijn beroep, ik ben niet echt een schrijver.

Ik fix dagelijks darmen bij mijn lieve klanten, die vaak zo belemmerd werden door hun darmen. Die er moe en ziek van waren en pijn hadden.

Maar hoe doe ik dat, dat fixen?

Helaas kan ik niet zwaaien met mijn magische toverstaf met de mooie spreuk ‘abracadabra en al jouw pijnen zijn weg’.Nee, ik volg het ritme van het lichaam en de fases van de darmen in wat zij nodig hebben om te herstellen en te genezen.

Zoals ons lichaam graag wil leven als vroeger, is ook de hiërarchie in ons lichaam net zoals hoe onze samenleving vroeger was. Wat het belangrijkste is, staat boven aan de piramide en wat het minst belangrijk is staat onderaan. Zoals vroeger de koning bovenaan stond en de slaven onderaan.

In ons lichaam staan stress en je hart boven aan. Want ja, die moet wel blijven pompen en een beetje goede stress hebben we nodig. Er zijn heel veel stappen in deze piramide, maar ik vertel je nu even alleen de volgorde van waar ik veel mee werk. Je spijsvertering en de hormonen.

Van boven naar beneden is dat: je lever, je darmen, immuunsysteem, ontstekingen en helemaal onderaan de ladder staan je hormonen (je haren, je huid en je nagels).

Dat laatste, de hormonem, is wat we vaak als eerste verholpen willen hebben. Echter lukt dat niet, als je de stappen daarboven niet eerst oplost. Heb je last van je huid en of je hormonen, dan kan je ervan uitgaan dat het ook niet helemaal goed gaat in je darmen (ook als je denkt daar geen last van te hebben).

Dus hoe fixen we alles? Simpel, we werken van boven naar beneden.

Fase1:

De eerste fase is dan ook je spijsvertering tot rust brengen en je lever ondersteunen. Dit doen we door middel van voeding die goed is voor je darmen en je lever. Waarbij je echt nieuwe voeding gaat ontdekken en waarderen. Met daarbij de wetenschap dat je van binnen steeds gezonder wordt. In deze fase gaan mensen zich vaak al zo veel beter voelen.

Alleen als er uit een ontlastingsonderzoek komt dat er van die nare ziekmakers in de darmen zitten, tja dan moeten die eruit. En in deze fase kan je je soms weer een beetje slecht gaan voelen.

Waarom? Omdat je lichaam dan hard bezig is om alle ziekmakers eruit te gooien. Je vraagt je dan misschien af waarom doe je dat niet meteen? Omdat we eerst de lever en je darmen moeten ondersteunen, zodat ze deze fase aankunnen.

Fase 2: 

Die ziekmakers verbergen zich in een mooi huisje, om zichzelf te beschermen. Zo kunnen ze heerlijk en makkelijk overleven in je darmen. Dit noemen we ook wel een bio-film. Je kan deze bio-film zien als een bunker. Gooi je daar meteen allerlei bommen op, dan is de kans dat iedereen in de bunker dood gaat erg klein. Dus we moeten eerst deze huisjes afbreken. Als je dit niet doet, dan blijven de ziekmakers terug komen, omdat ze bij een bombardement gewoon veilig terug kruipen in hun huisje: totdat de kust weer veilig is.

Wat je nodig hebt is een huisafbraak bombardement zoals Hitler deed bij Rotterdam, alle huizen moeten plat. Daarna zetten we natuurlijke middelen in, om je ziekmakers echt uit je darmen te krijgen. Zoals oregano of zwarte walnoot.

Zodra die eruit zijn, gaat het vaak al veel beter met mijn klanten. Maar ik wil liefst dat ze nooit meer hoeven te terug te komen en ze een goed fundament meegeven.

Fase 3:

Dus we gaan die darmen nog even goed opbouwen. Waarbij we beginnen met de algehele afweer met de focus op de darmen. Zodat je minder vaak ziek wordt. Je darmen maken we sterker met de juiste elementen, door middel van een immuunsysteembooster. Zoals Aloë Vera en andere slijmvlies producten, zoals lijnzaadolie of L-glutamine.

Fase 4: 

Nu zijn we klaar. Het is niet zo’n fantastische business plan, maar ik wil mijn klanten eigenlijk niet meer terug zien 😊. Niet omdat ze niet lief en aardig zijn, maar omdat ik wil dat ze echt gezonde darmen hebben. Ik wil gewoon dat je darmen echt niks meer te klagen hebben. En je je echt beter voelt, je goed in je energie zit. Waarbij de darmverandering die je hebt doorgemaakt, ook echt duurzaam is. Echt het fundament versterken en dat doen we door middel van pre- en probiotica.

Wil jij dit nou ook? Je mag en kan altijd een gratis mini consult bij mij aanvragen, dan kijken we samen of ik iets voor jou kan betekenen.

Heb nog een hele mooie dag.
Liefs, Janneke

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en

ontvang wekelijkse mooie tips voor gezonde darmen & 10% korting op de online curuse!