Hoeveel ontlasting moet je per dag hebben?

Lieve jij,

Ik krijg vaak de opmerking van mijn klanten: “Janneke, de therapie werkt nog niet helemaal goed hoor. Ik moet zoveel poepen! Dat kan toch niet goed zijn?”

Waarop mijn vraag is “hoe ziet deze ontlasting eruit en hoe voelt het als het eruit komt?”. Ja, dat is dan wel echt fantastisch, ze hebben geen pijn meer bij het ontlasten en de geur is ook prima en het is gewoon een mooie drol.

😂😂😂 GEWELDIG!!! Dit is precies hoe het hoort! Jij hebt fantastische ontlasting!!! “Ja, maar ik moet echt wel 3 keer per dag of meer.”

JUP, dat is echt hoe het hoort. Je hebt je oerlichaam weer terug!

Want wist je dat uit onderzoek blijkt dat de oermens gemiddeld 490 gram ontlasting produceerde op een dag? En dan waren dit geen keutels of dunne ontlasting. Gewoon goeie stevige drollen, en ze moesten vaak 3 á 4 keer op een dag. Dat moet natuurlijk ook wel als je zoveel gram ontlasting kwijt moet op een dag. ☺️

Tegenwoordig produceert de gemiddelde mens (hopelijk toch wel tenminste 1 keer per dag) niet meer dan 87 gram ontlasting per dag en dan is het vaak hard, keutelig of dunne spetterpoep. Niet goed dus.

De oermens bewoog veel meer op een dag, ze wandelden zich gek op zoek naar hun eten, hierdoor werkten die darmen perfect. Daarbij aten ze gemiddeld op een dag tussen de 500 – 1000 gram aan groenten. Dat is veel hè NAAM, en al die vezels in die mooie groentes zorgden voor: 1. Een goede darmwerking. 2. Veel en mooie sigaarvormige ontlasting. 3. Een hele goede darmflora, met véél meer stammen dan de huidige mens. Pin mij er niet op vast wat betreft het juiste getal maar wij hebben nu nog maar ongeveer 20% van die darmflora over ten opzichte van de oermens.

Die vele ontlastingen en groenten zorgden er voor dat de oermens nul last had van darmkanker, poliepen en aambeien.

Nou, dat is nog eens wat!

Het zijn niet alleen de vezels is die groenten die voor zo’n goede poep zorgen, maar ook vitamines, mineralen, fytonutriënten en vocht. Allemaal onderdelen die je elke dag nodig hebt om goed te kunnen blijven functioneren en boordevol met energie te zitten. Ongelofelijk, en dat groeit gewoon overal op de aarde. Tenminste dat hoort eigenlijk zo te zijn. Wij hebben er landbouw van gemaakt want we waren te lui om er naar te zoeken…

Hoe zorg jij dat je darmen krijgt die in topvorm zijn en dus niet al die nare ziektes!!? HEEEEEEEEL SIMPEL: eet je GROENTEN. Het liefst 500 – 1000 gram per dag en het liefst verdeeld over max. 3 á 2 maaltijden.

Geweldig he, weten hoe en welke voeding er gegeten werd door de oermens en hoe wij hiervan kunnen leren. Jij kunt zorgen dat jouw ontlasting veel en goed blijft met daarbij natuurlijk fantastisch goede en gezonde darmen.

Het is natuurlijk ietsjes minder simpel dan enkel heel veel groenten eten, maar daar vertel ik je ALLES over in mijn fantastische online academie training.