Hoe moet je bewegen bij obstipatie of diaree

Oef ja, bewegen. Sporten, je lichaam in beweging brengen. Als je al een hele dag hebt gewerkt en je sleept jezelf al de dag door, je bent moe, hebt pijn in je lichaam, in je buik. Ja, dan begrijp ik dat je blij bent als je thuis bent. Zoals ik al wel eens eerder heb gezegd doe alles stapje voor stapje, begin eerst eens met de voeding en dan de rest.

Bewegen is heel erg goed voor je geest, je spieren, gewrichten en voor je darmen. Als ik zeg bewegen dan heb ik het echt over bewegen, bijvoorbeeld gewoon een wandeling, en dan heb ik het niet over intensief sporten.

Probeer eens elke avond na het eten of voor het eten een blokje om te gaan dit is al voldoende en helpt je darmen enorm.

Wat is de beste tijd om te wandelen

Heb jij last van diarree dan heeft jouw spijsvertering het zwaar om het voedsel goed te kunnen verteren en de juiste voedingstoffen op te nemen. Dan is het juist verstandig om na het eten rust te nemen. Even heerlijk uitbuiken – het liefst niet voor de tv. Je mag wel op de bank liggen of
zitten, of op bed, maar breng je hoofd tot ontspanning en lees een boek. Zo komt jouw spijsvertering en lichaam tot rust en krijgt jouw spijsvertering veel meer energie en de tijd om jouw voedsel te verteren. Wanneer moet jij dan wel wandelen: juist voor het eten. Dan komen je darmen al lekker in beweging en op gang en krijgen ze daarna de tijd om alles goed te verteren.

Heb jij last van harde ontlasting en/of obstipatie dan is het juist verstandig om na het eten te gaan wandelen. Je moet het zien alsof je darmen even aangeslingerd moeten worden. Ze bewegen juist niet zo veel en daar moet beweging in komen. Dus tafel even heerlijk, laat dan eerst even
rustig je maaltijd zakken, praat nog even wat met je partner of lees nog een paar bladzijdes uit je boek en loop dan een blokje om. Doe daarna de afwas. Je zal zien, misschien ga je wel meteen naar de wc.