EHBE Doos

De EHBE kit.

Oftewel: Eerste Hulp Bij Eetaanvallen (honger, trek, suikerspiegel uit balans). Het is voor mij eigenlijk zo de gewoonste zaak van de wereld dat ik aan dit ezelsbruggetje denk, dat ik er niet eens meer bij stil sta om dit als advies mee te geven.

Van de week kwam ik het 3 keer tegen en toen bedacht ik me dat ik hier echt eens over moest schrijven.

Download hier je tussendoortjes checklist

Ik zorg altijd dat ik iets in mijn tas heb zitten aan eten voor noodgevallen. Meestal zijn dat wat nootjes. Die bevatten veel eiwitten, vetten en koolhydraten en kunnen snel de bloedsuikerspiegel doen dalen, je honger stillen of je maag kalmeren.

 1. Zo had iemand een appel gegeten en kreeg daarna een suikerpiek. Komt dit door de appel? Het kan, maar het kan ook heel goed komen door wat ze daarvoor had gegeten. Waarschijnlijk al te veel suikers uit brood, muesli etc. en te weinig eiwitten genomen die je bloedsuikerspiegel weer doen dalen (lees hier alles over in mijn E-book). Dus ik gaf haar 4 paranoten

2. Zo zat ik met een vriend in de auto en die had de hele dag al last van zijn maag maar kreeg in de auto hele heftige pijn. Je raad het al, ik gaf hem wat nootjes en weer waren dit mijn paranoten. Gelukkig had ik ook nog een appeltje om het zuur in zijn maag wat aan te vullen. Bij thuiskomst heb ik hem meteen mijn maagthee gegeven en mijn kruidencapsule voor de maag.

3. Zo ging ik langs bij mijn vriendin die haar dochtertje net van een kinderfeestje had gehaald. Ze vloog tegen de muren van de suikerpiek van al het snoep. Niet te stoppen was ze. Ja, dus je raad het al, ik had nog wat paranoten in mijn tas. Die heb ik haar gegeven en geadviseerd dat mijn vriendin even een gekookt eitje moest maken. Dit helpt ook super goed om je suikerspiegel te balanceren. 

 Zo even drie voorbeelden waarbij ik mensen heb kunnen helpen d.m.v. mijn EHBE-kit.

Wat doe je nou allemaal in die EHBE-kit?

  1.  ·  EHBE kit (noodkit) Eerste Hulp Bij Eetaanvallen kit.
  2. ·    Doe een bakje of zakje in je tas waar je allemaal gezonde porties tussendoortjes in hebt zitten
  3. ·   Denk daarbij aan;

o   Appel

o   Nootjes (paranoten, amandelnoten, walnoten, pecannoten)

o   Energie bar zoals van het merk RAW BITE, Naked of maak het zelf.

o   Dadelbrood

o   Vijgenbrood

o   Zwarte chocolade liefst tussen de 92% en 100% cacao

o   Banaan

o   Fruit of gedroogd fruit (neem daarbij wel altijd iets van een eiwit)

o   Gekookt eitje (handig voor op het werk of in de auto)

 

! Zorg dat deze EHBE-kit binnen handbereik is. In je auto, in je handtas of in je bureau la op je werk. Zo kan je nooit mis grijpen naar iets heel erg ongezonds.!