Controleer je zorgverzekering voor vergoeding

Jaaaaa, het is weer bijna zover! Je moet je zorgverkering controleren

Het einde van het jaar is in zicht.
Dat betekent voor mij als zelfstandig ondernemer met mijn bedrijf genaamd GezondBegin, een leuke periode vol uitzoekwerk.

Want de laatste financiële administratie van 2020 moet gedaan worden (en ja, ik zorg er altijd voor dat die de eerste week van januari bij mijn belastingconsulent ligt, dan heb je het maar gehad zeg maar)
De klanten administratie moet bijgewerkt worden en kloppend zijn (leuk klusje kan ik je vertellen 😉
Planning maken en doelen stellen voor 2021 (en hier liggen al hele leuke ideeën voor op de plank 😉 maar dat laat ik je in 2021 weten).

Oke, vooruit dan, alvast een tipje van de sluier: in 2021 gaan we samen Gezond Beginnen en daarvoor heb ik een hele leuke 4 daagse challenge bedacht!

Nu eerst nog even de belangrijkste punten van 2020 op een rij zetten.

En een daarvan, jawel, dat zijn natuurlijk de verzekeringen.
Wist jij dat als je aanvullend verzekerd bent voor orthomoleculaire therapie je mijn trainingen en behandelingen voor een deel vergoed krijgt?

Wat ik me vandaag namelijk bedacht is dat ik het eigenlijk vreemd is dat mensen altijd aan mij vragen of het wel vergoed wordt. Terwijl het om hun gezondheid gaat.

Er wordt zonder blikken of blozen veel meer geld neergeteld voor een vakantie maar daarvoor krijg je geen vergoeding. Mijn eerste reactie was dan ook: dat is toch gek, en stom van mensen. Maar toen bedacht ik me: Nee, Janneke, dat komt omdat mensen het gewend zijn dat ze voor zorg eigenlijk niet hoeven te betalen.
Nou ja, als je je maand premie berekent en je eigen risico bekijkt, betaal je er toch wel aardig wat voor gedurende een jaar. Zo’n €2222 en dan zit je tandarts verzekering er niet eens bij in. Dit telt dan ook nog eens alleen voor de reguliere zorg. Wat natuurlijk super fijn is, want als je naar het ziekenhuis moet en je hebt een operatie nodig dan kan dat zo tot over de €10.000 oplopen. Niet normaal toch?

Maar de particuliere zorg, ja, die wordt helaas niet uit datzelfde potje vergoed. Hiervoor heb je weer een aanvullende verzekering nodig en daarvoor krijg je dan meestal maar een deel vergoed. Dit kan soms een beetje lastig zijn voor mensen (niet voor allemaal gelukkig).
Ik begrijp dat ook echt wel hoor, als je iets vergoed krijgt is dat lekker meegenomen.
Maar het is denk ik wel goed om even stil te staan bij wat je nou eigenlijk belangrijk vind.

Afijn, waarom vertel ik je dit nou? Omdat ik dus altijd in december de balans moet op maken. Zowel privé als zakelijk.
Om ervoor te zorgen dat jij een deel vergoed krijgt van mijn behandelingen moet ik aardig wat doen en investeren.

  1. Ik moet ervoor zorgen dat ik bijgeschoold blijf voor mijn accreditaties en in 2021 staat er weer een bijscholing op het programma van, jawel €2500 (wat een geld hé).
  2. Ik heb zojuist mijn zakelijke verzekering weer uitgezocht en afgesloten (ja, dat is ook nodig anders krijgen mijn klanten hun vergoeding niet) ook zo’n €250.
  3. En last but not least moet ik ook nog lid zijn van een beroepsvereniging wat zo’n €500 aan contributie bedraagt, waarbij je ook verplicht elk jaar accreditatie punten moet behalen. Zoals naar een congres gaan van de beroepsvereniging en dan denk je: die is toch gratis?Nee hoor, in de particuliere wereld is niks gratis 😉

Dit doe ik natuurlijk met alle liefde voor mijn klanten! Lief hé ;-). Studeren vind ik echt geen ramp, dat vind ik juist leuk. Het enige nadeel vind ik wel dat ik verplicht wordt om een aantal opleidingen te doen die ik helemaal niet zo leuk vind. Maar wat moet, dat moet.

Maar WAAROM vertel ik je dit nou allemaal?
1. Zodat je eens weet wat er op de achtergrond gebeurt, wat ik allemaal doe om ervoor te zorgen dat de vergoeding blijft.
2. Dat je voor 2021 goed moet kijken hoe je privé verzekerd bent voor je zorg. Want niet alle zorgverzekeraars vergoeden niet orthomoleculaire therapie in hun aanvullende pakketten!.

Dus wil je daar volgend jaar wel gebruik van maken dan is het slim om er even naar te kijken.

Hieronder vind je alle verzekeraars die orthomoleculaire therapie vergoeden vanuit de beroepsvereniging van de MBOG, wil je precies weten hoeveel ze vergoeden bij welk pakket of ster klik dan even op deze link https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/orthomoleculaire-geneeskunde

Aevitae
Aon
De Amersfoortse
De Friesland Zorgverzekeraar
DSW
inTwente
IZZ door VGZ
National Academic
ONVZ
PNOzorg
Pro Life
Promovendum
Salland
Umc
United Consumers (VGZ)
Univé
VGZ
VvAA
Zilveren Kruis
Zorg en Zekerheid
ZorgDirect