Bewegen voor je schildklier

Dit wist jij niet.

Dat je door elke dag naast je bed te dansen jij jouw lichaam gezond houdt, je energiek, fit en productief bent.

Leuk feitje is dit, ik sta elke ochtend direct na het ontwaken te dansen. 4 minuten dansen in de ochtend geeft je energie voor de gehele dag. Grappig hé. Daarvoor sta je wel 4 minuten eerder op toch? Als je na deze 4 minuten nog even 3 minuten rustig gaat zitten en even diep in en uit ademt. Dan heb je het perfecte plaatje.

Waar komt dit door? Je doet in deze 7 minuten iets met je body & mind. Je mind zet je direct aan & je geeft meteen weer rust.

Daarnaast is dat dansen direct na ontwaken mega belangrijk voor je Schildklier.

Je schildklier bevind zich in je hals bij mannen onder de adamsappel

Je schildklier is een klier die echt geactiveerd moet worden. Doe je dit niet dan heeft die zo’n 2 á 3 uur nodig om op te starten. Eeuwig zonde als je dit al kan oplossen in 4 minuten. Een flinke dosis beweging zorgt ervoor dat deze klier de productie van hormonen die je metabolisme reguleren aardig opschroeft (zo’n 2 uur eerder). In de ochtend een snelle 20 minuten is al voldoende om je metabolisme voor de rest van de dag in een hogere versnelling te zetten. Buiten zijn en het natuurlijke licht zorgt er meteen voor dat jouw melatonine hoeveelheid direct afneemt (je komt meteen uit de slaapstand) en je gelukhormoon serotonine juist toeneemt. Win win zou ik zeggen.

Je schildklier is verantwoordelijk voor het produceren van hormonen die je stofwisseling regelen en praktisch elk belangrijk orgaan in je lijf beïnvloed. (een traag werkende schildklier komt vaker voor dan een snelwerkende schildklier)

Als je schildklier niet goed functioneert gaan er aardig wat systemen in je lichaam trager lopen.

🫁 Energiehuishouding
🫁 Ontgiftings capaciteit
🫁 Bloedcirculatie
🫁 Stofwisseling

Klachten die veel voorkomen bij een trage schildklier: 
Wattig in je hoofd
Depressie
Kouden handen en voeten
Hoofdpijn
Zwakke nagels
Slecht geheugen
Obstipatie
Zware menstruatie
Gewichtstoename

Voeding & beweging is super belangrijk voor je schildklier. Je staat er dan ook niet van de kijken dat mijn klanten een beter werkende schildklier krijgen. Puur doordat we hun darmen gezond maken.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenende. Boek dan een gratis mini consult via deze link 

Groetjes,

Janneke