Beter leren poepen, focus op de wc.

Zoek de 5 verschillen

We rennen allemaal naar de WC met onze telefoon. Of we nou echt acuut moeten of maar een klein beetje aandrang voelen. We zitten maar zijn dan eigenlijk helemaal niet bezig met het belangrijkste ding waarvoor die wc is gebouwd. Om jouw lichaam te ontdoen van de afvalstoffen.

En helaas gaat dat niet bij iedereen zo goed.

WACHT!!! Ook al gaat het bij jou wel fantastisch, gewoon door blijven lezen. Want je kan je 💩 nog fantastischer maken 😂💩☺️

Wist je dat je eigenlijk niet langer dan 10 minuten op de wc moet zitten om te poepen? Het liefst zelfs nog korter. Op het moment dat jij aandrang voelt moet je gaan en goed gaan zitten: je voeten op een krukje, je lichaam een beetje naar achteren bewegen en dan gaan met die banaan.

Wanneer jij veel langer nodig hebt, wat vaak zo is als je obstipatie hebt. Dan heb je een hyperfocus op je ontlasting of je laat je juist te veel afleiden door je telefoon. Dat zorgt ervoor dat jouw darmen niet in alle rust kunnen ontladen. Die hebben namelijk heel eventjes de tijd, rust en ontspanning nodig om te kunnen ontladen. Ze moeten zich op hun gemak voelen

Leuk feitje: op je gemak zitten, komt uit de middeleeuwen. “He waar is de gastheer? Oh die zit op zijn gemak’. Vroeger had je een houten stoel met een gat erin, waaronder de porseleinen pot stond. Die houten stoel heette een gemak. 

Dus kom in de ontspanning als je op het gemak zit, zet een meditatie aan of doe ademhalingsoefeningen. Adem diep in naar je onderbuik en uit door je mond.

Als je nou te veel focus hebt op je ontlasting, dat is eigenlijk alleen bij obstipatie, dan kan het ook handig zijn als je je even heel diep concentreert op totaal iets anders. Dat je echt eventjes goed moet nadenken, even je hersenen aanzetten. Blijf wel naar achteren zitten, niet naar voren, want dan sluit je je sluitspier en kan de ontlasting er niet makkelijk uit.

Doe bijvoorbeeld een moeilijke sudoku puzzel of een woordpuzzel of zoek Waldo. Maar echt even geen telefoon! Dat leidt alleen maar af.

Ik ben benieuwd, kun jij de vijf verschillen vinden? 👇 Hij is niet makkelijk en het zijn er echt 5. Dus veel plezier op je gemak.

Groetjes,

Janneke