pds - prikkelbare darm syndroom

APK keuring doe je vaker dan je lichaam onderhouden

Hoe groot moet je pijn zijn?

Deze week heb ik heel veel mensen gesproken, waarmee ik met een aantal een leuke samenwerking aan zal gaan. En met een aantal anderen samen besloten dat we niet samen gaan werken.

Als de pijn niet groot genoeg is, is elke investering in je lichaam een groot bedrag, of dat nou €100 is of €1000, daar zit dan geen verschil in.

Dat zei ik vandaag ook tegen iemand: “Dan gaan wij niet samenwerken, want je pijn is niet groot genoeg. En dan gaan we daar niet onze gezamenlijke tijd insteken”. Hoe leuk en gezellig de persoon ook was, maar ja, ik heb al genoeg vriendinnen die ik te weinig tijd schenk! Oeps!

Toch vind ik het een gek fenomeen. Dat je dus eerst mega veel pijn moet hebben om genoeg motivatie te hebben om er voor te zorgen dat je weer gezond wordt, zodat je dan uiteindelijk helemaal geen pijn meer ervaart.

Is het dan niet slimmer om je lichaam goed te onderhouden zodat het geen pijn krijgt of stuk gaat? Lijkt mij logisch, toch? Of ben ik nu gek aan het worden?

Waarom breng ik mijn auto wel elk jaar naar de garage voor een onderhoudsbeurt zodat die niet stuk gaat, of ga ik elk kwartaal naar de mondhygiënist om te voorkomen dat ik gaatjes krijg? Terwijl deze twee dingen eigenlijk heel makkelijk te vervangen zijn: je koopt een nieuwe auto en je kan een nep tand kopen. En toch onderhouden we deze twee dingen beter dan ons lichaam, waarvan we er maar 1 hebben, die we niet kunnen vervangen!

We verversen de olie van de auto, gooien de juiste brandstof erin en poetsen en flossen onze tanden twee keer per dag. Maar het belangrijkste voertuig dat we bezitten, ons lichaam, verwaarlozen we. We verversen bij wijze van de olie niet elk jaar en we gooien er vaak niet de juiste brandstof in.

Nu wil ik natuurlijk niet zeggen dat je je tanden niet meer moet poetsen want een rottend gebit is nou ook niet helemaal fris en al helemaal niet gezond.

Een gezonde mondhygiëne voorkomt al heel veel mond en spijsverteringsklachten.

Want wist je dat bacteriën dol zijn op jouw tandplak? Daar kunnen ze heerlijk aan blijven hangen, zichzelf ontwikkelen in je mond en vervolgens goed getransporteerd worden naar je darmen. Om daar vervolgens een feestje te bouwen, en jou allerlei darmklachten geven.

Als ik jou nou iets kan geven wat je maar €86,- kost (of zelfs minder als je voor orthomoleculaire therapie verzekerd bent), een goede onderhoudsbeurt voor je lichaam. En niet eentje waar je maar een kwartaal of een jaar wat aan hebt, maar eentje waar je zeker enkele jaren wat aan hebt.

Waarmee je ervoor zorgt dat je lichaam goed en gezond blijft, dat het helemaal geen grote pijn gaat ervaren.

Zou je het dan doen?

En waarom niet? Geen tijd, geen zin, geen pijn, wil niet kijken naar mijn eetgewoontes, wil mijn eetgewoontes niet aanpassen, het is moeilijk.

Ja, dit kunnen allemaal excuses zijn om het niet te doen.
Maar dan heb ik hier een aantal redenen om het wel te doen.

Gegeven door anderen die jou al voorgingen.

  • Mijn ontlasting is al na twee weken beter. B.
  • Ik vond het echt een uitgebreide training. Ik vond de laatste les heel waardevol, hoe een perfecte dag eruit kan zien. En je stappenplan is ook heel fijn, dat je dat ook elke keer herhaalde. A.
  • Janneke haar Masterclass is de beste rond voeding en gezondheid die ik tot hiertoe heb gevolgd. De masterclass is heel praktisch toepasbaar en op een aangename manier gegeven. Zo blij met de resultaten: huidklachten weg, veel minder honger en meer energie. Eindelijk van de suikerschommelingen vanaf. Ik raad het iedereen aan die ook maar een klacht heeft met de huid, darmen, maag, vermoeidheid,..

Je begrijpt hem misschien al, ik kan jou dit ook geven in mijn enige echte online training de ‘online sh*t show’, waarbij ik je in een week tijd meeneem door de wonderen wereld van je spijsvertering, ik je praktische en duidelijke tips geef over hoe jij zelf je gezondheid kan onderhouden. Waarbij je je eigen pijntjes kan oplossen.

Ik zou zeggen doen, want ik kan wel schrijven hoeveel het je gaat opbrengen maar dit kan je alleen ervaren door te doen!

Ja, Janneke ik wil dit doen en schrijf mij meteen hier in 

uhhhm Janneke ik wil eigenlijk nog even wat meer informatie 

Het lijkt mij super leuk om samen te gaan werken om jouw lichaam op te beuren.

Heb een heel fijn weekend,

Janneke