3 redenen waarom de Sauna is goed voor je darmen!

3 redenen waarom de Sauna is goed voor je darmen!

Waarom zou je denken. Nou omdat je darmen niet heel goed reageren op stress in je lijf. Stress die wordt veroorzaakt door je koppie, maar óók van stress die wordt veroorzaakt in je lijf zelf.

Ja, je kan heel veel stress hebben zonder dat je het door hebt. En ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat stress niet goed voor je is.

Lichamelijke stress, of zoals ik het noem organen stress, daar merk jij zelf direct niet veel… van maar indirect wel. Op het moment dat jouw eten niet goed wordt verteerd, geeft dit stress aan jouw lichaam. Dan hebben we het er niet eens over dat eten sowieso al stress oplevert voor je spijsvertering (ook bij gezonde en goed functionerende spijsverteringskanalen).

Dus op het moment dat jij even een rust momentje voor jezelf pakt, dmv een meditatie of door heerlijk in de sauna te liggen, geef jij direct ook rust aan je darmen en daar zijn ze je heel erg dankbaar voor.

Daarnaast heeft het nog meer redenen om regelmatig naar de sauna te gaan. 

  1. Je bouwt je immuunsysteem op. In de sauna gaan zitten doet hetzelfde met je als warm en koud douche: het versterkt je afweer. Maar de sauna ontgift ook nog eens, je raakt niet alleen zweet kwijt, maar ook overtollig alg en gifstoffen. Fantastisch toch? Het verbeterd je immuunsysteem én het stimuleert je bloedsomloop. Je lichaam reageert op de hitte van de sauna en de kou na het afkoelen (en het ijs bad 🥶). Hierdoor maakt jouw lichaam antistoffen aan, je lichaam gaat dan witte bloedcellen aanmaken, deze witte bloedcellen helpen weer mee in je afweer. Dus je krijgt een betere weerstand. Ik zeg nu al: heel veel win win situaties :-)!
  2. De sauna is super goed voor je huid. Als jij last van je huid hebt, is het namelijk niet alleen je huid zelf, maar vaak is er ook iets mis in je darmen. Daarom pakken we bij huidklachten altijd ook de darmen aan. Het zal je dan ook niet verbazen dat de sauna goed is voor je darmen om te ontspannen en te ontgiften, maar ook goed is voor je huid. Door de hitte van de sauna gaan jouw poriën openstaan en je bloedvaten verwijden zich. Hierdoor kan je huid goed schoongemaakt worden en raak je dus allerlei gifstoffen kwijt. De sauna reinigt niet alleen je huid, maar maakt het ook daadwerkelijk schoon. Het versterkt en geeft een extra bescherming voor je huid.
  3. Relaxxxx… Die heb ik al verteld: je wordt er relaxt van. Je komt tot rust en dat is wat je altijd nodig hebt.

Dus ga jij nu wel de sauna in of sla je het over? Want druk druk, geen tijd!? Juist dan is het nóg belangrijker!

Boek gelijk je dagje in, het vooruitzicht doet ook al wonderen!

Groetjes,

Janneke