De enige echte orthomoleculair therapeut en darmspecialist. 

Sinds 2015 gebruik ik de vele elementen die ik door de jaren heen heb geleerd, bestudeert en ervaren. Geen mens is standaard dus geen behandeling is standaard. Benieuwd naar de ervaringen van mijn klanten? Je leest ze hieronder. 

Al meer dan 600 vrouwen gingen je voor

Als ik één goede beslissing heb genomen in mijn leven dan is het wel deze: vol gaan voor een traject bij Janneke. Ik was altijd moe, snel overprikkeld, het lukte me niet om werk vol te houden en ik voelde ik me vaak overgeleverd aan de beperkingen van mijn lijf. En dat terwijl ik best gezond at! Janneke heeft me geleerd wat mijn lijf nodig heeft en hoe ik het kan ondersteunen. Het resultaat: energie, ruimte in mijn hoofd voor prikkels en voelen wat ik en mijn lijf nodig hebben. Janneke heeft zoveel kennis, heeft antwoord op nagenoeg elke vraag en misschien nog wel het belangrijkste: ze is er echt voor jou en jouw lijf! Het is elke cent dubbel en dwars waard geweest. S.B

Happy Words

from happy clients

Become the happiest you

Happy Words

from happy clients

Ik heb mijn hele familie naar der gestuurd

Janneke, heeft mij super goed geholpen. Ik kwam met allerlei kwaaltjes en pijntjes bij haar voor mijn darmen. Tijdens het traject heb ik veel geleerd over mijn lichaam en voeding en wat voor effect dit heeft.

Ik heb mijn hele familie naar haar gestuurd en ze zijn allemaal super tevreden en blij met de tips en adviezen die Janneke heeft gegeven.

Een aanrader! Y.Q.

Acne is weg

Janneke heeft mij veel geleerd over de mijn spijsvertering, zo wist ik vooraf niks af van de werking van stress, parasieten of bacteriën. Mijn acne is nagenoeg weg, als het weer opkomt weet ik wat ik moet doen. Ik draag geen makeup meer en dat geeft me veel rust en zelfvertrouwen! Het was leuk om meer te leren over je eigen lichaam 🙂 Janneke, heel erg bedankt voor alle hulp!

Ik heb de online 7-daagse cursus gevolgd bij Janneke. Ze geeft je zeer veel informatie en handvatten hoe je de problemen aan kan pakken. Ze neemt je mee in het reilen en zeilen van je eigen lichaam en dat het probleem niet alleen in je darmen bevindt. Zo kwam ik erachter dat ik absoluut niet tegen mais kan met een testje. Sinds dat ik geen mais meer eet (tot in het kleinste detail) is mijn buik weer rustig en plat.

Janneke is een hele aardige en geduldige vrouw die je heel graag wil helpen om je problemen op te lossen.

Ik heb mij weer ingeschreven voor de vervolgcursus! E.K.

 

Mijn huid heeft er nog nooit zo goed uitgezien.

Janneke heeft me goed geholpen met mijn acné probleem. Ze schreef me haar zelfgemaakte tinctuur en zalf voor, en mij huid heeft er nog nooit zo goed uit gezien! Helemaal in balans, niet vet meer en de acné is zo goed als weg. Daarnaast heeft ze goede tips gegeven over voeding die bevorderlijk zijn voor de huid en darmen. De middeltjes ruiken lekker kruidig en waarschijnlijk goedkoper dan de zalfjes uit de winkel.M.V.B

Aandacht voor je persoonlijke situatie 

Janneke is een hele goede en professionele voedingscoach, ze weet haar kennis heel helder en leuk over te brengen met tekst, beeld en uitleg. Ook heeft ze veel aandacht voor je persoonlijke situatie en geeft praktische bruikbare adviezen die heel veel verschil maken voor je gezondheid. Ik heb een online cursus gevolgd en deze was leuk, leerzaam en helder, een absolute aanrader! T.K.

Gesprekken met Janneke ga ik missen

Mijn traject bij Janneke heeft mijn leven enorm verrijkt.

Ik voel me een stuk energieker en kan veel meer genieten van eten, omdat ik nu weet waar ik wel en waar ik niet (goed) tegen kan. En belangrijkste: ik ben van mijn vaak opgezette buik af + naar de wc gaan gaat een stuk sneller dan voorheen (ik kon vaak een half boek lezen voordat ik klaar was).

Aan het begin van het traject vond ik het best een opgave om bepaald eten en drinken te laten staan, maar beetje bij beetje kwam ik er met hulp van Janneke achter waar mijn lichaam (en vooral mijn darmen) (niet)goed op reageert.

Zo weet ik bijvoorbeeld dat ik niet tegen koemelk kan, uien en knoflook het beste kan laten staan. Maar wat ben ik blij dat ik na een tijd zonder, weer intens kan genieten van een heerlijke kop koffie.

Verder vind ik het fantastisch dat ik geiten-producten heb ontdekt. Nooit geweten dat die zó lekker zijn! Een ontbijtje van geitenyoghurt met lijnzaad, wat havermout en vers fruit is voor mij elke keer weer een traktatie.

De gesprekjes met Janneke ga ik missen! Ze stond altijd open om naar mijn klachten én vorderingen te luisteren en gaf persoonlijke adviezen. Wat ik super mooi vind aan de aanpak van Janneke is dat zij je darmproblemen echt bij de oorzaak aanpakt. Waar ik in de reguliere zorg vaak pillen voorgeschreven kreeg om de symptomen te bestrijden, keek Janneke naar hoe ik mijn darmen weer kon herstellen en welke voeding er bij mij paste, aangevuld met de juiste druppels om mijn darmbacteriën weer goed op te bouwen.

In augustus hoop ik te gaan trouwen. Wat ben ik blij dat ik me ook die dag geen zorgen hoef te maken over een toilet-bezoekje😉 Bedankt voor al je hulp, lieve Janneke! Groetjes I.

 

Lieve Janneke,

Toen ik jouw pitch hoorde tijdens de lancering van dit chapter, vorig jaar, dacht ik: “Dit gaat over mij. Met deze dame moet ik een afspraak maken.” Dat heb ik gedaan en oh Janneke, wat ben ik daar blij om en wat ben ik blij met jou!!!

Ik had natuurlijk wel gehoord van een orthomoleculair therapeut, maar wat doet zo iemand? En moet ik daar wel naar toe? Het was niet in me opgekomen.

Maar na jarenlange buikpijn (vooral ’s avonds in bed) heb ik eindelijk een oplossing gevonden: en die oplossing Janneke, ben jij!

De artsen konden niets vinden bij me, wel goed om te horen, maar konden ook mijn problemen net oplossen. En ik at toch heel gezond, dus daar kon het ook niet aan liggen. Toch? En ja, daar lag het dus wel aan. Ik at wel gezond, maar ik reageerde niet goed op sommige voedingsmiddelen. En door middel van kleine aanpassingen in mijn dagelijkse menu ben ik van mijn klachten af. En natuurlijk zondig ik wel eens. Maar dan let ik daarna weer extra goed op. Ik ken de symptomen dus weet wanneer ik weer eens wat strenger voor mijzelf moet zijn.

Ze heeft mij echt gered

Na jaren lang te hebben geworsteld met darmklachten ben ik via mijn vriendin bij Janneke terechtgekomen. Door Janneke weet ik eindelijk waarom ik altijd last had van mijn darmen. Ze heeft me echt gered! Ik ben haar zo dankbaar voor alle hulp die ze mij heeft gegeven. Ik kan deze positieve, vrolijke en lieve vrouwe (gezondbegin) iedereen aanraden! N.

De Online sh*t Show is echt ontzettend waardevol qua informatie.

Janneke legt de werking van het spijsverteringsstelsel op een leuke simpele, maar informatieve manier uit aan de hand van eigen tekeningen. Je leert letterlijk hoe het werkt van “mond tot kont”.

Je krijgt na de les tijd om vragen te stellen plus je komt in een facebookgroep waar je met elkaar kunt communiceren over de cursus. Ook daar zal Janneke eventuele vragen beantwoorden.

Ik zou de cursus dan ook zeker aanraden, omdat je ontzettend veel tips krijgt om zelf aan de slag te gaan. Op naar een gezonder lijf met minder klachten!

Mocht je nog twijfelen? Je krijgt echt waar voor je geld. Sterker nog, ik denk dat de prijs eigenlijk te laag is voor de hoeveelheid informatie die je krijgt.

A.T.

Ik vond het echt een uitgebreide training. Ik heb nog niet eens alle video’s bekeken. Ik vond de laatste les heel waardevol, hoe een perfecte dag er uit kan zien. En je stappenplan is ook heel fijn, dat je dat ook elke keer herhaalde. A.

Ik ben heel blij dat ik deze training bij Janneke gevolgd heb! Ze weet de werking van het spijsverteringssysteem en de maag en darmen op een zeer begrijpelijke wijze uit te leggen. Aan de hand van voorbeelden, tekeningen en PowerPoint. Janneke weet haar kennis goed over te dragen en geeft concreets toepasbare tips. Als cursist moet je wel met het idee de training ingaan dat je de tips ook concreet gaat uitvoeren en toepassen. Anders heb je misschien wel de kennis ervan en de kennis tot je genomen maar het is ook belangrijk dat je de tips concreet uitvoert en toepast, wat je spijsvertering, gezondheid en leefstijl bevorderd. Iedereen kan voor zichzelf wel nuttige tips uit de training halen.

Het komende half jaar heb ik nog wel nodig om alle tips uit te gaan voeren en toe te passen om op die manier stapje voor stapje mijn spijsvertering en leefstijl te verbeteren.

Ik kan iedereen deze cursus aanraden! Ik wilde eerst zelf niet meedoen, maar ben zoooooo blij dit toch op het laatste moment gedaan te hebben! Ik had dit niet willen missen! Mensen, meldt je aan! Je krijgt geen spijt!

En daarnaast is Janneke ook nog een leuke, vriendelijke en prettige cursusleidster!

Een hartelijke groet van D.

Training was heel duidelijk en goed gestructureerd! Janneke legt alles praktisch goed uit. Nieuwe tips en weetjes ivm snelheid vertering/ taak enzymen / fysiologie… Janneke, jouw cursus zat heel goed in mekaar, jouw e-boek is ook echt een meerwaarde! Je bezit heel veel kennis en jouw tekeningen zijn handig om complexe materie duidelijk te maken!! Bedankt voor jouw kennis te delen met ons!! Hopelijk komen er nog vervolgen op , eventueel eens over de verschillende soorten pro-biotica of nog dieper ingaan op casussen en behandelplannen? Heeeeel veel succes met alles wat je doet en ik blijf jou volgen hoor!!! Lieve groet uit België x

Ik heb heel veel bijgeleerd, ik wist al veel over voeding en gezondheid maar wat vertering en darmen betreft heb ik toch veel bijgeleerd. Rustigere darmen en dat al na een week.
J

Heel goed met veel informatie, en mijn inzicht langzamer eten en nog bewuster eten al deed ik het best wel al goed vind ik. Mijn ontlasting is al beter. Je bent leuk enthousiast en brengt het heel goed over.
B

Huidklachten en haaruitval

Na jarenlang worstelen met huidklachten, haaruitval en eetbuien heb ik hulp gezocht bij Janneke van Gezondbegin. Ik ben eigenlijk nog nooit iemand tegen gekomen met zoveel kennis en passie om mensen te helpen. Doormiddel van een voedings weekschema wat voor mij als iemand die weinig tijd heeft om te koken goed uit te voeren was heb ik mijn lichaam en hormonen weer in balans gekregen en heb ik een basis waar vanuit ik kan verder werken!! Keep it up!

C.

Dankbaar Janneke, ik ben zo dankbaar dat ik jou heb leren kennen en dat je mij met je kennis van voeding hebt kunnen helpen. Ik zal je aan iedereen die het horen wil aanbevelen, want de basis van een gezond lichaam is gezond eten en leven

E.G.

Pre-overgangsklachten: van de pijn af.

Moeder van 3 kinderen. Kwam bij mij omdat ze dacht al in de overgang te zijn, met veel menstruele klachten.

Ik dacht dat ik al veel van gezond eten wist, maar Janneke weet pas echt veel! Goede tips gekregen over voeding, combinaties, eiwitten etc.. En nog een wondermiddel meegekregen waardoor mijn hormonen, PMS en maandelijkse pijnen veel minder zijn geworden. Dank!!

H.A.

ADHD: Rust en kilo’s eraf.

Moeder van 2 jonge kinderen kwam 6 weken geleden bij mij met de volgende klachten: last van ADHD en overgewicht.

Op het 2de consult was ze al zo blij met de vooruitgang met haar persoonlijke behandeling en dieet. Ze was al 3 kilo afgevallen, voelde zich energieker, minder wattig in haar hoofd, ze is al veel scherper en de kwaliteit van haar slaap is veel beter geworden. Dit doet mijn therpeuten-hartje dansen om zo snel zulke goede en leuke resultaten te zien. Gelukkig mocht ik haar ervaring met jullie delen.

D.H.

Maagpijn: Ik ben blij dat ik met haar therapie begonnen ben!

Al twee jaar ben ik aan het tobben met maagklachten die niet overgaan. De huisarts schreef reguliere maagzuurremmers voor maar die hielpen niet of nauwelijks en gaven bovendien

veel bijwerkingen. Via een kennis kwam ik bij Janneke terecht vanwege haar orthomoleculaire therapie.

Bij ons eerste gesprek heeft zij heel uitgebreid naar mijn verhaal geluisterd en kwam al direct met een aantal voedingstips en confronteerde me met dingen die ik deed die niet goed voor mij waren.

Daarnaast heeft ze mij een eigen gemaakte kruidenthee voorgeschreven die al heel snel voor verbetering van mijn klachten zorgde.

Vervolgens moest ik al mijn eetgewoontes opschrijven in een dagboek zodat zij hiermee verder kon bezien of ik gevoelig was voor bepaalde voedingsmiddelen.

Bovendien was ik meteen gestopt met de reguliere maagzuurremmers.

Janneke heeft zeer uitgebreid voor mij beschreven welke voeding en drank ik beter niet kon nemen en welke wel , maar ook combinaties die wel of niet kunnen.

Sinds ik mij hieraan houdt voel ik me stukken beter en ben ik voor het eerst vrijwel klachtenvrij.

Uiteraard eet of drink ik wel eens iets wat niet goed is voor me maar dan weet ik en elk geval wat de oorzaak is van de klachten en ook dat is al een hele verbetering.

Ik ben heel blij dat ik met haar therapie begonnen ben en zonder medicijnen kan leven.

H.v.A

‘Een spectaculair resultaat hebben we gezien bij mijn man zijn ‘pukkeltjes’. Die heeft onder zijn haargrens in zijn nek en op zijn borst nl puistjes die maar niet weg lijken te willen gaan. Hij had laatst drie hele dikke pukkels in zijn nek en toen heb ik hem de tinctuur gegeven…na twee dagen hélemaal weg!!! Die op zijn borst is hij toen ook gaan insmeren…weg! Superspul dus.’ M. van W

Gezonder leven: Ik heb de cursus als leuk en prettig ervaren. Beste Janneke, Dank je wel voor de feedback ik heb de cursus als leuk en prettig ervaren. Heb al met veel mensen gesproken over wat de suiker met je doet. Ik ga zeker nog beter kijken wat ik koop en het met mijn kinderen bespreken voor mijn kleinkinderen vind ik erg belangrijk. A.S

Herstel: Gerichte aanpak!

Janneke houdt van een gerichte aanpak! Heel doelgericht bekijkt ze je problemen en komt dan naast de natuurgeneeskunde ook met andere tips die mij geholpen hebben in het herstel! Janneke heeft duidelijk passie voor haar vak! Echt leuk om te ervaren.

M.V.

Overgang: Janneke de Boer Werkt!

Dankzij het deskundig advies en goede begeleiding van Janneke de Boer voel ik me weer fit. Reeds langere tijd tobde ik met allerlei klachten, die met vitaminetekort te maken hadden. Samen met Janneke is er een plan opgesteld en zo ging alles langzaam weer de goede richting op.

Ook haar advies en begeleiding van mijn dochter, die op school kampte met o.a. concentratieproblemen, heeft ditzelfde positieve effect.

Het werkt!

J.E. S

Zweet geur: Jouw ‘winter deo’ nog effectief!

Naast gezonde voeding en natuurgeneeskundig advies geef ik in mijn praktijk ook advies over goede en gezonde cosmetica waarbij ik dan ook nog eens onder andere zelf de deodorant en gezichtszalf maak. Gisteren ontving ik deze super leuke reactie van een zeer tevreden klant. Dit maakt mij natuurlijk zeer gelukkig.

Zij schreef: “Zelfs na 10 kilometer fietsen en een bikram yoga sessie bleek jouw ‘winter deo’ nog effectief! Zijn er nog meer producten die je zelf maakt? @jannekedeboer”

I.C.

Het is helder hoeveel ze er van weet.Vorige week heb ik mijn eerste les bij Janneke gevolgd. Zij vertelde ons over de gevaren / consequenties van het gebruik van suiker. Nou wist ik wel dat het meer consequenties had dan alleen maar gewichtstoename, maar toch onderschat welke kwalen het nog meer kan veroorzaken. Janneke vertelt op een interactieve manier best wel moeilijke materie. Zij streeft ernaar dat iedereen de stof begrijpt, en om die reden probeert zij de stof te versimpelen. Het is dus erg duidelijk en leuk. Het is helder hoeveel ze er van weet en hoe erg zij achter haar eigen overtuiging staat. Ik ben overtuigd dat zij de juiste informatie verschaft. Hoewel ik er zelf niet klaar voor ben om suiker volledig uit mijn dieet te bannen, ga ik er wel op letten. Ik denk dat veel mensen gebaat zijn bij haar kennis. Zeker het proberen waard. K.P.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en

ontvang wekelijkse mooie tips voor gezonde darmen & 10% korting op de online curuse!